«Για κάθε δράση μιας δύναμης, υπάρχει μια ίσης και αντίθετης δύναμης αντίδραση» 3ος Νόμος του Νεύτωνα.

διάδραση, ουσ θ [δiáδrasi] (interaction):
1. είδος δράσης που συντελείται όταν δύο ή περισσότερα άτομα δρουν, επηρεάζοντας το ένα το άλλο 2. αμοιβαία δράση μεταξύ διαφορετικών παραγόντων και αλληλεπίδραση για την επίτευξη ενός στόχου.

Ο πολυχώρος πολιτισμού Block33 και η ομάδα InTheLoop διοργανώνουν και σας προσκαλούν στο RE:ACT VOL II την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Μαΐου. Το RE:ACT, μετά την περσινή επιτυχία, επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο Block 33 για ακόμα ένα ανοιξιάτικο διήμερο ελεύθερης έκφρασης και δημιουργικής αναζήτησης.

Η φετινή διοργάνωση, έχοντας ως αφετηρία την αντίληψη ότι η συνάντηση διαφορετικών πεδίων οδηγεί σε πιο πλούσια αποτελέσματα, προτείνει τη διάδραση ως μορφή αντίδρασης. Προσκαλώντας μεμονωμένους καλλιτέχνες και καλλιτεχνικές ομάδες να συνυπάρξουν και να συνδημιουργήσουν, το RE:ACT VOL II μεταμορφώνει για δύο μέρες τον χώρο του Block33 σε μια πλατφόρμα καλλιτεχνικών ζυμώσεων. Στόχος των διοργανωτών είναι η καταγραφή και παρουσίαση του ποικιλόμορφου αποτελέσματος της δημιουργικής αυτής συνεργασίας καλλιτεχνών διαφορετικών πεδίων.

Αναπάντεχες καλλιτεχνικές συναντήσεις, φωτογραφίες, χαρακτικά, βίντεο, εγκαταστάσεις, μουσικές, θεατρικά δρώμενα και χορευτικές παραστάσεις μπλέκονται και μπερδεύονται, αποβλέποντας στη δημιουργία ενός δίαυλου επικοινωνίας μεταξύ καλλιτεχνών και θεατών. Ανοίγοντας τον δρόμο για μια καινούργια ανάγνωση της διαφορετικότητας, απώτερη φιλοδοξία όλων των συμμετεχόντων παραμένει να αποφευχθεί όσο το δυνατόν η αδράνεια.

Φωτογραφία
Κωστής Αργυριάδης
Θανάσης Σταθόπουλος
Κωνσταντίνος Τζιαμαλής

Εγκαταστάσεις
Χρήστος Βαγιάτας
Μάρκος Καρέλλας
Ανέστης Κουκουτέγος
Δημήτρης Πολυχρονιάδης
Infrared
Ménage à Trois

Ζωγραφική
Γιώργος Τσόλης

Video
Στέφανος Τσόγιας
Zuzu and the Zoo

Θεατρικά Δρώμενα
Μύριαμ Κουμαριανού
Ορέστης Παλιαδέλης
Μαρία Στεφανίδου

Μουσική
Παναγιώτης Ανδρέογλου
Κρούση
April Sparks
Kid Galax

Dance Performances
Νιόβη Μπένου
Μαριάνθη Μότα
Αλέξης Τσιάμογλου
Φλώρα Τσουκαλά
Blue Angel