Rockwave Festival: 2 Ιουλίου

Evanescence, Paradise Lost και Anathema, στη δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ

Το Rockwave Festival επιστρέφει στη φετινή εκδοχή του στο Terra Vibe Park, με το line-up της Κυριακής 2 Ιουλίου να αποτελείται από τους Evanescence (headliners), Paradise Lost και Anathema.

Πιο αναλυτικά:

Evanescence
Το 1995 η Amy Lee μαζί με τον Ben Moody έμελλε να δημιουργήσει ένα από τα δημοφιλέστερα ροκ συγκροτήματα των 2000s. Έτσι λοιπόν στις 2 Ιουλίου 2017 το συγκρότημα από το Little Rock του Arkansas θα συναντήσει ξανά τους οπαδούς toy στο Terra Vibe Park, δίνοντας το δικό τους τόνο στο Rockwave Festival. Η κυκλοφορία του “Fallen” το 2003 έστρεψε το βλέμμα της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας στoυς Evanescence την ώρα που το “Bring Me to Life” γινόταν το τραγούδι της γενιάς του. Βραβεία, εμφανίσεις μπροστά σε χιλιάδες κόσμου, ένα νέο rock icon στο πρόσωπο της Amy Lee και το όνομα του γκρουπ μπαίνει με μεγάλα γράμματα στην rock εγκυκλοπαίδεια. Ακολούθησαν δυο ακόμη δίσκοι, οι: “Open Door” (2006) και ο ομότιτλος του συγκροτήματος (2011) με πολλά hits. Mέσα από τις σπαραξικάρδιες ερμηνείες και την αντισυμβατική περσόνα της Amy Lee, τις μελωδίες και την ονειρική ατμόσφαιρα των συνθέσεων οι Evanescence γνώρισαν μεγάλη αποδοχή στη χώρα μας.

Paradise Lost
Οι μελαγχολικές μελωδίες του Greg Mackintosh μαζί με τη χαρακτηριστική φωνή του Nick Holmes αποτελούν το σήμα κατατεθέν της μπάντας από το Halifax. Σκοτεινή ατμόσφαιρα, τραχύτητα, εμπνευσμένα riffs υποστηριζόμενα από τα αριστοτεχνικά ρυθμικά μέρη των Edmodson (μπάσο) και Erlandsson (drums) αποτελούν τα θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται η καλλιτεχνική ελευθερία των “Paradise Lost”. Τελευταίο πόνημα του συγκροτήματος το “The Plague Within”, με τον Holmes να υποκύπτει στους αγαπημένους του βρυχηθμούς και τον Mackintosh να συνθέτει ορισμένα από τα πιο μεγαλοπρεπή του riffs.

Anathema
Η μπάντα των αδερφών Cavanagh που ξεκίνησε το μουσικό τους ταξίδι το 1990 σαν “Pagan Angel”. Mαζί με τους “My Dying Bride” και τους “Paradise Lost”, ηγήθηκαν του ατμοσφαιρικού doom-death metal, κυκλοφορώντας μια σειρά δίσκων όπως τa “Serenades”, “Silent Enigma” και “Alternative 4”. Στο τέλος της δεκαετίας του ’90 οι progressive rock αναφορές τους ήρθαν στην επιφάνεια, με το “Judgement” να αποτελεί τομή στην καριέρα τους και οδηγό για τη μουσική συνέχεια των Anathema που φτάνει μέχρι τον τελευταίο δίσκο που κυκλοφόρησε το βρετανικό συγκρότημα υπό τον τίτλο “Distant Satellites”.

Σχετικά άρθρα:

– Rockwave Festival: 1η Ιουλίου

– Sivert Hoyem, Cigarettes After Sex, Anathema & Paradise Lost στο line-up του Rockwave Festival 2017

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

33 €
- 85 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.