Sani Festival 2017

Τα 25 του χρόνια γιορτάζει το καλοκαιρινό φεστιβάλ

Όταν το 1992 στο Sani Resort ξεκινούσε η πρώτη παράσταση του Sani Festival στο Λόφο της Σάνης, υπήρχε ενθουσιασμός, το αναπόφευκτο άγχος και φιλοδοξία για τη συνέχισή του και φέτος κλείνει τα 25 του χρόνια, με απήχηση σε όλο τον κόσμο και θαυμαστές, οι οποίοι περιμένουν την έναρξή του κάθε καλοκαίρι.

Παράλληλα «μεγάλωσε» και το Sani Resort διατηρώντας την ανθρώπινη κλίμακά του, προστατεύοντας το φυσικό περιβάλλον που το περιβάλλει. Στα 4.500 στρέμματα φυσικής ομορφιάς ανεγέρθηκαν πέντε πολυτελή ξενοδοχεία, μία υπερσύγχρονη μαρίνα με βραβευμένα εστιατόρια, café και μπαρ, εμπορικά καταστήματα, αθλητικές εγκαταστάσεις αλλά και εγκαταστάσεις για παιδιά.

Έτσι, 25 χρόνια μετά, μυστικό της επιτυχίας του Sani Festival ήταν η προσήλωση στην απόκτηση μιας δικής του προσωπικότητας, μιας ταυτότητας καλλιτεχνικής ποιότητας.

«Στόχος ήταν να έχει το Φεστιβάλ συγκεκριμένο πολιτιστικό στίγμα, μια ταυτότητα καλλιτεχνική στο πλαίσιο ενός θεματικά δομημένου προγράμματος. Το αρχικό Jazz on the Hill απέκτησε σύντομα “αδελφές” ενότητες –Sani Classic, Sounds of the World, Greek Variations, κινηματογραφική μουσική, θεατρικά και εικαστικά projects κ.α.-, που το οδήγησαν σε ανάπτυξη με παράλληλη καταξίωση σε ένα ακόμα πιο ευρύ κοινό. Και αν οι μετακλήσεις σπουδαίων ονομάτων έδειξαν από την αρχή τη δυναμική του, η θερμή ανταπόκριση θρύλων της διεθνούς καλλιτεχνικής σκηνής στην πορεία το ανέβασε στην κορυφή τέτοιου είδους διοργανώσεων», λέει η καλλιτεχνική διευθύντριά του Όλγα Ταμπουρή-Μπάμπαλη.

Σημαντικές στιγμές του φετινού προγράμματος

Τιμής ένεκεν, φέτος το Φεστιβάλ στο πλαίσιο του Jazz on the Hill, ξεκινάει με την πολυμελή νορβηγική Trondheim Jazz Orchestra, με επικεφαλής τον σαξοφωνίστα, συνθέτη και ενορχηστρωτή Eirik Hegdal σε σύμπραξη με τον διάσημο σαξοφωνίστα Joshua Redman, έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της αφροαμερικανικής σκηνής, που γεφυρώνουν μοναδικά τα αμερικανικά και ευρωπαϊκά ηχοχρώματα του μουσικού ιδιώματος της jazz (08.07.2017)

Η ενότητα International Sounds θα φιλοξενήσει την China Moses, την οποία πρωτοσυστήσαμε στο ελληνικό κοινό το 2013, η οποία βαδίζοντας στα χνάρια της μητέρας της και με επιρροές από την jazz, το RnB, τη soul και την pop  γράφει τη δική της μουσική ιστορία (29.07.2017).

Στην ενότητα Greek Variations θα εμφανιστεί η Νατάσσα Μποφίλιου η οποία θα δημιουργήσει στη σκηνή τη μοναδική ατμόσφαιρα που την κάνει να ξεχωρίζει και θα ανηφορίσει για πρώτη φορά τον Λόφο της Σάνης στις 13 Αυγούστου.

Το Φεστιβάλ θα κλείσει, όπως πάντα με το Classical Waves και με μια ακόμη αποκλειστική συναυλία-αφιέρωμα στην αξέχαστη Μαρία Κάλλας με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Την ορχήστρα θα διευθύνει ο Μιχάλης Οικονόμου, ενώ συμμετέχουν η σπουδαία υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη και ο εξαίρετος τενόρος Γιάννης Χριστόπουλος  (19.08.2017).

Δείτε το πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

4 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.