Σκύλος με Σπίτι

Το συμβολικό παραμύθι της Γαλάτειας Γρηγοριάδου-Σουρέλη, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη

Μπορεί μια γάτα να γίνει φίλη με ένα σκύλο; Πόσα μπορείς να καταφέρεις με μια δυνατή φιλία; Είναι η αγάπη αρκετή για να αλλάξει τον κόσμο;

Το συμβολικό παραμύθι, «Σκύλος με Σπίτι» της βραβευμένης συγγραφέως παιδικών και εφηβικών βιβλίων, Γαλάτειας Γρηγοριάδου-Σουρέλη, επίκαιρο όσο ποτέ, ανεβαίνει φέτος για πρώτη φορά, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη, στο θέατρο Σταθμός, κάθε Σάββατο και Κυριακή, από 17 Οκτώβρη 2015.

Μια παράσταση που μας γεμίζει ελπίδα για ένα πιο φωτεινό αύριο, μυώντας με χιούμορ γονείς και παιδιά στην έννοια της αγάπης, της φιλίας, της συν-δημιουργίας και της ενότητας του κόσμου που δεν χωράει φυλετικές και άλλες διακρίσεις.

Ένας σκύλος γίνεται φίλος με μια «ξενόφερτη» γάτα… και η περιπέτεια ξεκινά! Ο σκύλος; Τεμπέλης και κοντεύει να «πάει σαν το σκυλί στ’ αμπέλι». Η γάτα; Πανέξυπνη και συμπονετική, προσπαθεί να σώσει τον «προαιώνιο εχθρό» της από την αυτοκαταστροφή του. Ζώντας σε μια υποβαθμισμένη περιοχή και με τη βοήθεια και των άλλων ζώων θα καταφέρουν να κάνουν θαύματα και να αλλάξουν, όχι μόνο τον τόπο τους, αλλά και τον κόσμο όλο!

Γιατί, είτε σκύλοι, είτε γάτες, είτε άνθρωποι… όλοι μαζί μπορούμε!

Σημείωμα σκηνοθέτιδας:
Το παιδικό θέατρο είναι σημαντικό όχι μόνο για τα παιδιά αλλά και για τους γονείς που τα συνοδεύουν. Οι γονείς αφιερώνουν πολύτιμες ώρες ξεκούρασης του Σαββατοκύριακου για να πάνε τα παιδιά τους σε παιδικές παραστάσεις και θέλω όχι μόνο να μη βαρεθούν και να απολαύσουν το θέαμα, αλλά επίσης να φύγουν ανανεωμένοι και φωτεινοί. Διαβάζοντας λοιπόν το παραμύθι της Γαλάτειας (έπειτα από παρότρυνση του πατέρα μου) ένιωσα να πλημμυρίζω από φως και ηθικά διδάγματα που θέλησα να μεταδώσω στα παιδιά.

Αξίες που δυστυχώς με τον χρόνο χάνονται τόσο από τα παιδιά μας όσο και από εμάς τους ίδιους λόγω των ταχύτατων ρυθμών ζωής και της αναπόφευκτης αποξένωσης που επακολουθεί. Το παραμύθι της Γαλάτειας είναι γεμάτο από όλα όσα θα ήθελα να δείξω στους μικρούς μας φίλους και να θυμίσω σ’ εμάς τους μεγάλους, γονείς και μη. Το μεγαλείο της Αγάπης, της Φιλίας, της Συν-δημιουργίας, της Προσπάθειας, της Συγχώρεσης, του Έρωτα και της Πίστης σ’ έναν καλύτερο κόσμο.
Αν χαθούν αυτά χάνεται μαζί και η ελπίδα για ένα φωτεινό αύριο. Το βιβλίο Σκύλος με Σπίτι στάθηκε παραπάνω από επάξιο απέναντι στις επιθυμίες μου και μ’ έκανε να μη θέλω να σταματήσω να το διαβάζω και ταυτόχρονα να ταυτίζομαι με τους ήρωες του ζωικού βασιλείου και να δένομαι μαζί τους. Η Γαλάτεια έχει γράψει ένα διαχρονικό έργο κι επίκαιρο όσο ποτέ. Χαίρομαι που μου εμπιστεύτηκε ένα από τα “παιδιά” της και η αλήθεια είναι ότι ανυπομονώ να το δω κι εγώ επί σκηνής!

Συντελεστές

Κείμενο: Γαλάτεια Γρηγοριάδου-Σουρέλη
Διασκευή κειμένου/Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη
Πρωτότυπη μουσική/Sound design: Νίκος Τσέκος
Κίνηση: Χριστίνα Φωτεινάκη
Σκηνικά: David Negrin
Κοστούμια: Κική Μήλιου
Μάσκες/Ειδικές κατασκευές: Δήμητρα Καίσαρη
Σχεδιασμός φωτισμών: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου
Video art: Ελπίδα Πανουργία
Σκίτσο αφίσας: Τόνια Νικολαΐδη
Φωτογραφίες: Γιάννης Πρίφτης
Γραφιστική επιμέλεια: Άρης Σομπότης
Βοηθός ενδυματολόγου: Χριστίνα-Ερατώ Ραφτοπούλου
Επικοινωνία: Μαρκέλλα Καζαμία
Παραγωγή: A Priori

Παίζουν:
Χάρης Μαυρουδής, Μαγδαληνή Παλιούρα, Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Άντρη Χατζηχριστοδούλου, Κατερίνα Κωνσταντέλλου, Κατερίνα Νικολοπούλου, Στέλλα Γεωργουλέα, Έμμη Χάλαρη
Δεύτερη διανομή: Έμμυ Μαυρίκα, Μελίτα Ψυχογιοπούλου

Τις φωνές τους χαρίζουν οι ηθοποιοί: Αυγουστίνος Κούμουλος, Αλέξανδρος Πέρρος, Νάντια Μητρούδη, Ιζαμπέλα Μπαλτσαδιά, Κωνσταντίνα Νικολαΐδη

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.