Sleep Party People Live

Ένας συνδυασμός από Elisabeth Fraser, M83 και «νανουρίσματα για υποψιασμένους»

Οι “Sleep Party People” είναι, στην πραγματικότητα, το μουσικό όχημα του Brian Batz – όχημα που τον οδήγησε στο επίκεντρο της προσοχής της μουσικής σκηνής της Δανίας. Οι “Boards Of Canada”, David Lynch και Erik Satie αποτελούν τις βασικές επιρροές του Batz και των κουνελιών του: οι συνεργάτες του δεν δείχνουν ποτέ τα πρόσωπά τους στη σκηνή, και σε κάθε ζωντανή εμφάνισή τους φορούν τις, σήμα κατατεθέν πλέον, μάσκες που μιμούνται το συμπαθές ζωάκι.

Οι “Sleep Party People” ξεκινούν τα κομμάτια τους με lo-fi νανουρίσματα για να καταλήξουν σε δυνατές, χαώδεις κιθάρες – το post rock των ντροπαλών Δανών, που χρησιμοποιούν τις μάσκες για να καταπολεμήσουν το strage fright, είναι βασισμένο στην ambient και τα παλιά όργανα και εμπνευσμένο από τις “συναδελφικές” δουλειές συγκροτημάτων όπως οι Mogwai και οι Sigur Ros. Καλώδια, κουμπιά και distortion συνθέτουν το διαταραγμένο ποπ όνειρο του Batz, που έχει ήδη κυκλοφορήσει τρία άλμπουμς που οι μουσικοκριτικοί υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό.

Ο ηλεκτρονικός θόρυβος της μπάντας την κατατάσσει μεταξύ εκείνων των περίεργων διασταυρώσεων: η μουσική του Batz και των κουνελιών είναι κάτι μεταξύ shoegaze και noise rock, με μελωδικά διαλείμματα και ονειρικά φωνητικά.

O Brian Batz, που δεν διστάζει να δείξει το πρόσωπό του σε αντίθεση με τους υπόλοιπους μουσικούς του, γράφει τα περισσότερα κομμάτια στο σπίτι ή στο στούντιό του στην Κοπεγχάγη και δηλώνει ότι η αγάπη του για τη μουσική προήλθε από τη βαρετή εφηβεία του, την οποία πέρασε σε ένα πραγματικά «βαρετό» μέρος, το Bornholm της Σουηδίας: όταν οι συνομίληκοί του έπιναν και προσπαθούσαν πάση θυσία να το ρίξουν έξω, το δικό του καταφύγιο ήταν να συνθέτει και να συναναστρέφεται ταλαντούχους ανθρώπους, φτιάχνοντας μάλιστα την πρώτη του μπάντα στα 14: «ήταν απαίσια», ομολογεί τώρα.

Το Σάββατο 19 Μαρτίου, οι “Sleep Party People” έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και φέρνουν στη σκηνή του Gagarin έναν συνδυασμό Elisabeth Fraser, M83 και «νανουρισμάτων για υποψιασμένους», μια μουσική που μπορεί «να σε κάνει να χαμογελάσεις αλλά και, ανά στιγμές, να κλαις μέσα σου».

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

20 €
- 22 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.