1ο Smash Festival

Το φεστιβάλ κάνει την πρώτη του εμφάνιση με συναυλίες, εκθέσεις και happenings

Το Smash Festival κάνει την πρώτη του εμφάνιση την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου με συναυλίες, εκθέσεις και happenings στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας.

Το line up του Φεστιβάλ για την Παρασκευή 2/9:
Alpha Blondy & The Solar System
Ο Αφρικανός reggae καλλιτέχνης, Alpha Βlondy, έρχεται στην Ελλάδα για μία μοναδική εμφάνιση. Ο Alpha Blondy, καταγόμενος από την Ακτή Ελεφαντοστού της Αφρικής, μαζί με το 12μελές γκρουπ του, τους Solar System, αποτελούν ένα από τα πιο φημισμένα μουσικά σχήματα παγκοσμίως. Ο Blondy παρουσιάζει ένα γνήσιο έθνικ αφρικανικό ήχο, εμπλουτισμένο με reggae ρυθμούς. Τραγουδάει αγγλικά, γαλλικά, αραβικά, ισραηλιτικά και patua, προσπαθώντας έτσι να περάσει σε όσο το δυνατό περισσότερο κόσμο το μήνυμα που πρεσβεύουν οι στίχοι του. Οι κοινωνικοπολιτικές του ανησυχίες σχετικά με την ενότητα και την αδελφοσύνη των λαών ανταμείφθηκαν πρόσφατα, όταν στις 23 Σεπτεμβρίου του 2005 διακηρύχθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη ως κήρυκας ειρήνης των προσπαθειών του Ο.Η.Ε. για ειρήνη στην Ακτή Ελεφαντοστού.

Ρόδες United 
Οι Ρόδες United ξανασυναντούν στην σκηνή ενός μεγάλου φεστιβάλ και ακριβώς 10 χρόνια μετά τoυς Alpha Blondy & The Solar System. Η ελληνική μπάντα θα παρουσιάσει στη σκηνή γνώριμα τραγούδια της.

RSN 
Effected Guitars μέσα από πετάλια, ατμοσφαιρικά synths, sub ήχοι, hip-hop beats και soul φωνητικά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του live που επιφυλάσσει ο DJ/παραγωγός RSN μαζί με τη μπάντα του, που αποτελείται από τον Δημήτρη Δερμάνη στα πλήκτρα / synths, τη Thaliah στα vocals και τον Διονύση Μόρφη στις κιθάρες.
Θα παρουσιάσουν κομμάτια από το τελευταίο του album «Αnalog Memories» που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τη Minos EMI μαζί με γνωστές διασκευές και κομμάτια απο προηγούμενες δουλειές του.

Ο RSN ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τη μουσική σε μικρή ηλικία, έχοντας ως βάση τα ακούσματα της golden era της hip-hop αλλά και της jazz/ hip-hop. Αργότερα με άξονα τη soul, funk και trip hop κυκλοφόρησε τις προσωπικές του δουλειές: «Μuddy roads» (2011, Breathe records), «Rsn – Play that funky music» (2012, self independent release) και «We got Music» σε συνεργασία με τη soul vocalist Esterina (2013, The Sound of Everything / Cobalt). Από το 2009 μέχρι σήμερα συμμετέχει ως Dj στο βρετανικό συγκρότημα Belleruche.

Ephemerals
Οι Βρετανοί «Ephemerals» εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Μια κολεκτίβα μουσικών που σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφεραν με την μουσική τους να κερδίσουν την αναγνώριση του κοινού σε Ελλάδα και Ευρώπη.

The Allergies
Οι «Allergies» αποτελούν συνεχιστή της μεγάλης σχολής του Bristol και αποτέλεσμα της ένωσης του DJ Moneyshot και του Rackabeat. Συναντήθηκαν το 2012 και έκτοτε έθεσαν ως σκοπό τους να ανανεώσουν μουσικούς ήχους παλαιότερων γενεών και να τους αναμορφώσουν ώστε να δώσουν μια σύγχρονη και ταυτόχρονα διαχρονική νότα στο dancefloor του σήμερα.

Nico Marinou Dj Set
O Νικος Μαρίνου είναι ένας από τους σημαντικότερους DJ της Latin μουσικής στην Ελλάδα και έχει βρεθεί επί σκηνής με μερικούς από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες στον κόσμο με μεγαλύτερη στιγμή την συνεργασία του με τους Buena Vista Social Club και την Omara Portuondo. Στο Smash Festival θα μας ταξιδέψει με τις μουσικές του επιλογές από τα σοκάκια της Αβάνας μέχρι τα σκοτεινά μπαράκια της Νέας Ορλεάνης.

Σάκης Τσιτομενέας DJ Set
Ο Σάκης Τσιτομενέας είναι παραγωγός ραδιοφώνου. Tο Μάιο του 2014 κυκλοφόρησε την πρώτη του διπλή συλλογή από την ΕΜΙ με τίτλο “Bοοmerang”, με μουσικές επιλογές που χαρακτηρίζουν το μουσικό ύφος των εκπομπών του. Παράλληλα, είναι γνωστός για τα freestyle DJ set του, έχοντας συνεργαστεί για μεγάλο διάστημα με γνωστούς χώρους της Αθηναϊκής Νύχτας. Εκτός από το ραδιόφωνο, ασχολείται και με τον κινηματογράφο, έχοντας εργαστεί για μεγάλες ελληνικές εταιρίες διανομής και Φεστιβάλ Κινηματογράφου όπως οι Νύχτες Πρεμιέρας και το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου.

Σάββατο 2/9:
Το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί το φωτίΖΕΙ που αποτελεί την 2η ημέρα του φεστιβάλ με συναυλίες Ελλήνων καλλιτεχνών με σκοπό τα έσοδα να διατεθούν για την πληρωμή λογαριασμών ρεύματος σε συνανθρώπους μας που αδυνατούν να τους πληρώσουν.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

15 €
- 25 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.