Ο εικαστικός Χρήστος Μούχας παρουσιάζει ψηφιακά κολάζ και φωτογραφίες με θέμα την ανάμνηση ενός έρωτα

Το κομμωτήριο Talkin’ Heads του Γιώργου Καμπούρη εγκαινιάζει μια σειρά από εικαστικές δράσεις στο χώρο του, στο κέντρο της Αθήνας. Για κάθε δράση, το κομμωτήριο προσκαλεί έναν καλλιτέχνη να δημιουργήσει ένα έργο και να το παρουσιάσει στο χώρο. Την πρώτη από αυτές, αναλαμβάνει ο Χρήστος Μούχας με το έργο “Sometimes A Wind Blows”, το οποίο περιλαμβάνει ψηφιακά κολάζ και φωτογραφίες σε ένα συλλεκτικό έντυπο.

Το έργο “Sometimes A Wind Blows”, με τίτλο από τους στίχους του τραγουδιού Mysteries Of Love που έγραψε ο David Lynch για την Julee Cruise, επιχειρεί να αποτυπώσει την ανάμνηση ενός έρωτα. Με το τέλος μιας σχέσης, προσπαθούμε να διαχειριστούμε την απώλεια του συναισθήματος αυτού ανασύροντας στιγμές και εικόνες από το πριν. Η εμπειρία του έρωτα αναδημιουργείται συνεχώς στη μνήμη μας, σαν κομμάτια από φιλμ, μέχρι η αφήγησή μας να αλλάξει και να πάρει μία καινούρια μορφή. Αυτή η ασαφής διεργασία αποδίδεται στα κολάζ και τις φωτογραφίες του έργου, όπου χρώματα και pixels βρίσκονται σε διαρκή ροή στο χαρτί, μεταξύ αόριστου και σαφούς, ψηφιακού και αναλογικού.

Τέλος, ο καλλιτέχνης δίνει τη δυνατότητα στον καθένα φεύγοντας να πάρει μαζί του ένα αντίγραφο του έργου, κάνοντάς το (με αυτόν τον τρόπο) δικό του. Οι επισκέπτες καλούνται να ανταποκριθούν στην επιθυμία του καλλιτέχνη και έτσι η δράση στο σύνολο της λειτουργεί ως μεταφορά για τις ανθρώπινες σχέσεις: ο έρωτας, ως συνεχές ρίσκο, μας καλεί να δείξουμε την πρόθεσή μας χωρίς να γνωρίζουμε ποια θα είναι η ανταπόκριση• να υπερβούμε το εγώ για να δημιουργήσουμε το εμείς.

Το έντυπο διατίθεται δωρεάν, σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων.

Ο Χρήστος Μούχας (γεν. 1994) ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Σάσεξ. Μέχρι στιγμής, η πρακτική του περιλαμβάνει ψηφιακά κολάζ, βίντεο, εγκαταστάσεις και περφόρμανς. Είναι ο δημιουργός του Ubicouture, μια πλατφόρμα από ψηφιακά κολάζ, μέρος ενός 4ετούς πρότζεκτ, που συνθέτει εικόνες μόδας και τέχνης. Έχει εκθέσει δουλειά του στο Ινστιτούτο Marina Abramović και την K-Gold Temporary Gallery. Έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τους Christian Dior, AnOther, Digitaria και Harper’s Bazaar China και το 2017 συμμετείχε στο πρόγραμμα ανταλλαγής επιμελητών της Whitechapel Gallery και του Οργανισμού ΝΕΟΝ, στο Λονδίνο.

http://www.christosmouchas.net/
http://www.instagram.com/christos.m/
http://ubicouture.tumblr.com/

Το κομμωτήριο Talkin’ Heads άνοιξε από το Γιώργο Καμπούρη στο κέντρο της Αθήνας το 2014. Στην ομάδα του είναι η Ζωή Σπυράκη (stylist), ο Δημήτρης Κουλούρης (stylist) και η Αντωνία Δούκα (colourist). Από ένα παλιό φαρμακείο στο Κολωνάκι, ο χώρος μετατράπηκε σε ένα ιδιαίτερης αισθητικής κομμωτήριο από το αρχιτεκτονικό γραφείο Bureau de Change, με βασικό του χαρακτηριστικό 130 αιωρούμενα ξύλινα κάδρα. Το Talkin’ Heads έχει συνεργασίες με θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές ταινίες, ενδεικτικές των οποίων: Άμλετ του Γιάννη Χουβαρδά, Αντιγόνη της Νατάσας Τριανταφύλλη και Φάουστ της Κατερίνας Ευαγγελάτου.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.