Sound Acts

Καλλιτεχνικές παρεμβάσεις που εξερευνούν ζητήματα γύρω από την ταυτότητα σε συνάρτηση με τον ήχο

Το queer φεστιβάλ, Sound Acts, θα πραγματοποιηθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από 26 μέχρι 28 Μαΐου 2017 στα πλαίσια των προ-φεστιβαλικών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Το δρώμενο θα διεξαχθεί στην Πειραιώς 260 και θα περιλαμβάνει περφόρμανς, εργαστήρια, εγκαταστάσεις και επιτελεστικές διαλέξεις από 29 καλλιτέχνες από την Ελλάδα και τη διεθνή κοινότητα.

Το Sound Acts παρουσιάζει ένα σύνολο από καλλιτεχνικές παρεμβάσεις που εξερευνούν ζητήματα σχετικά με την ταυτότητα, έμφυλη, φυλετική και σωματική σε συνάρτηση με τον ήχο. Η φετινή θεματολογία εστιάζει στο αποκλεισμένο αποκείμενο, στον αναστοχασμό και στο ιστορικά πληγωμένο queer κίνημα. Το φεστιβάλ θα επικεντρωθεί σε περιθωριοποιημένες ή/και παθολογικοποιημένες κοινωνικές ομάδες, είτε μιλάμε για trans άτομα, άτομα που έχουν υποστεί φυλετικές διακρίσεις, είτε για άτομα που έχουν στιγματιστεί λόγω οποιασδήποτε μορφής σωματικής ή πνευματικής διαφοράς.

Διεθνείς περφόρμερ θα παρουσιάσουν έργα με επιρροές από το Dada, την αντι-τέχνη, την εννοιολογική τέχνη (conceptual art), το φεμινισμό, το cyborg theory, το spoken word, τα drag show, τα καμπαρέ και την post-performance.

Συντελεστές

Επιμελητική/ Οργανωτική ομάδα:
Άλεξ Δημητρίου, Φίλ Ιερόπουλος, Γιώργος Μακρής, Έλενα Πουγγία

Θα συμμετέχουν:
Abdu Ali, Ximena Alarcon, Lori Baldwin, Ianna Book, Alex Alvina Chamberland, Pedra Costa, Pan Daijing, DUBAIS, Adult Baby Jesus and the Unholy Virgin, Evan Ifekoya, Lara Kettle, Μάγδα Λαμπροπούλου, Noemi Veberic Levonvik, Μεταθεοδοσία, Puce Mary, Charismatic Megafauna, Mutandini Karl, Red Monky, Peanut Envy, Coral Short, Julischka Stengele, Τριτοτέταρτες, Stellan Veloce, Submarine, The Squidgina Mermaid, Johanna Went, Xana, Zoid

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 10 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.