Στ’ ακροθαλάσσια του Πρωτέα

Η Ελλάδα & η Κύπρος μέσα από τις φωτογραφίες της Σέλμα Ανσίρα

H έκθεση φωτογραφίας της Σέλμα Ανσίρα, συνοδευόμενη από ένα ποίημα του Φρανσίσκο Σεγκόβια, περιλαμβάνει 30 έγχρωμες φωτογραφίες της ανατολικής Μεσογείου, διαφόρων μεγεθών.

Οι φωτογραφίες αποτελούν μέρος μιας μεγαλύτερης έκθεσης με τον τίτλο Το νερό και τα όνειρα, όπου η Σέλμα Ανσίρα συλλαμβάνει κάτι που του ματιού του διαφεύγει: τον απτό, σχεδόν ζωγραφικό, αφηρημένο και συγκεκριμένο χαρακτήρα του νερού, την ιδιότητά του να κινείται και ταυτοχρόνως να μένει ακίνητο, και παράλληλα την ονειρική του διάσταση. Οι στίχοι που συνοδεύουν τις φωτογραφίες της είναι τμήμα ενός πολύ μεγάλου ποιήματος και γράφτηκαν όλοι με έμπνευση τις φωτογραφίες αυτές.

Αυτή η έκθεση είναι το αποτέλεσμα πολλών ετών συνεργασίας της Σέλμα Ανσίρα και του Φρανσίσκο Σεγκόβια στη μετάφραση και την έκδοση νεοελληνικής ποίησης. Καρποί αυτής της συνεργασίας είναι τα βιβλία: Μυθιστόρημα, ποιητικά άπαντα του Γιώργου Σεφέρη, με δικό τους πρόλογο, μετάφραση και σημειώσεις (Galaxia Gutenberg, Βαρκελώνη, 2012) και Κύπρος, μια ανθολογία ποιημάτων, επιστολών, ημερολογίων και φωτογραφιών του ίδιου του Σεφέρη, πάλι σε δική τους επιμέλεια, μετάφραση και σημειώσεις (Conaculta, Μεξικό, 2012).

Ο γραφίστας Χουάν Πάσκοε αποτελεί σημείο αναφοράς τριών γενεών Μεξικανών.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.