Street Food and Tunes: @Γλυφάδα

H γκουρμέ γιορτή δρόμου της Αθήνας κατεβαίνει στη Γλυφάδα

Τα Street Food and Tunes του deBop.gr συνεχίζουν τις βόλτες τους στις γειτονιές της πόλης μας. Επόμενος σταθμός είναι η Γλυφάδα την Πέμπτη 12 Μαΐου και τόπος συνάντησης, το Holy Spirit.

4 δημοφιλή street food πιάτα (5 για την ακρίβεια με τη veggie εκδοχή), όλα με την υπογραφή του σεφ Βασίλη Σπόρου, παρελαύνουν από τους πάγκους μας.

Πρεμιέρα αυτή τη φορά στα local κάνει το Gua Bao, γνωστό κι ως το ταϊβανέζικο χάμπουργκερ στη χώρα προέλευσής του. Το Gua Bao πρωτοσυστήθηκε στον δυτικό κόσμο από τον σεφ David Chang στη Νέα Υόρκη για να κερδίσει τις εντυπώσεις κάθε ειλικρινή food lover. Πολύ πριν από αυτό βέβαια, οι Ταϊβανοί γνώριζαν καλά την απόλαυση που θα γεύονταν με το που έπιαναν στα χέρια τους αυτόν τον «φάκελο» από ψωμί στον ατμό γεμισμένο με χοιρινή πανσέτα μαριναρισμένη σε σόγια και μπαχαρικά, συνοδεία φυστικιών και chilli.

Ποια πιάτα θα μπορούσαν τώρα να σταθούν δίπλα σε αυτό το πολλά υποσχόμενο street food;
Το Bahn Mi –με ρίζες στο Βιετνάμ και τη Γαλλία, που οι απόδημοι Ασιάτες εξέλιξαν σε ένα από τα πλέον λατρεμένα γαστρονομικά trends ανά τον κόσμο. Επίσης το Pepito Torta, το παραδοσιακότερο torta (σάντουιτς) της Puebla του Μεξικό, προϊόν ισπανογαλλικής διάδρασης και το οποίο ο θρύλος λέει πως εμπνευστής του ήταν ο Leonardo Da Vinci και το Meatloaf Sandwich, το πιο δημοφιλές comfort food της Αμερικής κατά την περίοδο της Ποτοαπαγόρευσης, το οποίο μέχρι και σήμερα θεωρείται ως το all american – patriotic sandwich.

Εκεί λοιπόν και σε πλήρη συνάφεια με το μενού, αναμένεται ένα πολυεθνικό mixer από ασιάτικες μελωδιές μπλεγμένες με ξεσηκωτικά latin σε jazzy εκδοχές και rhythms από τα έγκατα των πιο φημισμένων freestyle dancefloors της καλής Αμερικής, που με ένα από τα προτεινόμενα cocktails του Jack Daniels σίγουρα καταλήγει σε χορό.

Αναλυτικά το μενού:
– Gua Bao
– Taiwanese pork belly slider: ψωμάκι στον ατμό, γεμιστό με χοιρινή πανσέτα σιγοβρασμένη σε σόγια, hoisin sauce, ψημένα φυστίκια, φρέσκο κόλιανδρο και chili – €6
Bahn Mi: Γαλλική μπαγκέτα με χοιρινό μπούτι ζουλιέν με gochujang, γλυκόξινη mayo, χειροποίητο πατέ κοτόπουλου, πίκλες από καρότο και ρέβα, φρέσκο κόλιανδρο και flakes αγγουριού – €5,90
Pepito Torta: Ψωμί τσιαπάτα, pickled jalapeños, κοτόπουλο μπούτι φιλέτο με μαρινάδα από αχλάδι και σάλτσα σόγιας, μοτσαρέλα, guacamole, φρέσκος κόλιανδρος και refried beans – €6,40
(veggie εκδοχή – €5,50)
Meatloaf Sandwich: Ψωμί burger bun, ρολό κιμά με γλάσο από ketchup και dressing με μαγιονέζα και sriracha, τομάτα και iceberg – €5,80

Συνοδεύονται με:
– Jack Honey Ginger Ale:
Jack Daniel’s Honey, Schweppes Ginger Ale, φλούδες πορτοκάλι
Velvet Elvis: Jack Daniel’s No7, Chambord, σιρόπι ζάχαρης, sprite, orange & chocolate bitters

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Μία Απάντηση

  1. Από τα πιο ενδιαφέροντα φεστιβάλ θεάτρου, θα ήθελα πολύ να κερδίσω κάποια πρόσκληση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.