Το έργο του Δημήτρη Δημητριάδη για τον κινηματογραφιστή και ηθοποιό Εριχ Φον Στροχάιμ

H εταιρία θεάτρου Συν-επί (+,Χ) παρουσιάζει στο Από Μηχανής Θέατρο το έργο του Δημήτρη Δημητριάδη: «Στροχάιμ» από τις 22 Απριλίου σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή με τους: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Άκη Βλουτή και Αγλαϊα Παππά, στην πρώτη τους επί σκηνής συνάντηση.

Ο Δημήτρης Δημητριάδης γοητευμένος από την παράξενη και σύνθετη προσωπικότητα του αυστροαμερικανού σκηνοθέτη και ηθοποιού Έριχ Φον Στροχάιμ, αλλά και από τις ερμηνείες τόσο του ίδιου όσο και της Γκλόρια Σουάνσον στην ταινία «Η Λεωφόρος της Δύσης» του Μπίλλυ Ουάιλντερ γράφει τον Στροχάιμ, ένα λυρικό κείμενο, που ξεκινά εκεί που η ταινία τελειώνει.

Τη Νόρμα Ντέσμοντ, τον μεγαλύτερο ρόλο της ντίβας του αμερικανικού βωβού και ομιλούντα κινηματογράφου Γκλόρια Σουάνσον, υποδύεται η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη σε μια τελευταία συνάντηση με τον Στροχάιμ που ερμηνεύει ο Άκις Βλουτής. Τον τρίτο κομβικό ρόλο, εκείνο της Ντενίζ, της επί 20 χρόνια συντρόφου του Στροχάιμ ερμηνεύει η Αγλαϊα Παππά.

{youtube}qYZqhXSJ5ZQ{/youtube}
Δείτε το τρέιλερ της παράστασης «Στροχάιμ»

Στο Στροχάιμ ο Δημήτρης Δημητριάδης  εξερευνά μια άλλη αρχέγονη πηγή, αυτή της απαρχής του κινηματογράφου και μιας από τις εμβληματικές του μορφές, του κινηματογραφιστή και ηθοποιού Εριχ Φον Στροχάιμ. Στο έργο ο θεατής ακούει ανθρώπινους και σαρκαστικούς διαλόγους περί αλήθειας και ψεύδους, πραγματικού και φανταστικού, ζωής και θανάτου. Περί τέχνης εντέλει, τη μόνη διαφυγή  της ανθρώπινης ύπαρξης σε καιρούς χαλεπούς.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής
Σκηνικά: Νίκος Αναγνωστόπουλος
Κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Μουσική επιμέλεια: Παύλος Η. Αγιαννίδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Θεοδώρα Καπράλου

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 14 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.