Τα Εις Εμαυτόν

Ψηφιακή αποτύπωση της πραγματικότητας σε καμβά

Η αίθουσα τέχνης «Έκφραση – Γιάννα Γραμματοπουλου», εγκαινιάζει την Τρίτη 30 Ιουνίου 2015 την ατομική έκθεση ζωγραφικής της Αλεξάνδρας Μυρεσιώτη με τίτλο «Τὰ Εἰς Ἐμαυτόν».

Η Αλεξάνδρα Μυρεσιώτη κάνει ένα μικρό-μεγάλο ταξίδι στην πραγματικότητα, μέσα από “ψηφιακά θραύσματα του εαυτού της”, όπως αυτά αποτυπώνονται στον καμβά.

Ζώντας σε έναν κόσμο, όπου όλα αλλάζουν, στην ουσία όμως δεν αλλάζει τίποτα, η καλλιτέχνιδα επιχειρεί να κάνει μια ελεύθερη κατάδυση στην πραγματικότητα, μέσα από τον ίδιο της τον εαυτό. Χρησιμοποιώντας  λοιπόν τον εαυτό της σαν μέσο καταγραφής, αποτυπώνει την εικόνα της απλοποιώντας την σαν να πρόκειται για μια εικόνα από υπολογιστή, με τις “ατέλειες” της ανθρώπινης γραφής.

Φιλτράρει την πραγματικότητα μέσα από τον εαυτό της,  θέλοντας να διερευνήσει τα όρια του τέλειου και του ατελούς, του ψεύτικου και του αληθινού, αν αυτό υπάρχει .Υπάρχει άραγε; Ή μήπως για να δούμε κατάματα την πραγματικότητα, δεν έχουμε παρά να την ονειρευτούμε;

Λίγα λόγια για την καλλιτέχνιδα
Η Αλεξάνδρα Μυρεσιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Σχολή Βακαλό αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων και στη συνέχεια σπούδασε γλυπτική και ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, όπου αποφοίτησε το 2007 από τον τομέα της γλυπτικής. Έχει εργαστεί ως βοηθός σκηνογράφου για αρκετές θεατρικές παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου και έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις. Το 2008 έκανε την πρώτη της ατομική έκθεση στη γκαλερί Fizz. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.