Η τριλογία ταινιών “The Theater of Disappearance” του Adrian Villar Rojas προβάλλεται στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Στο πλαίσιο της έκθεσης "The Theater of Disappearance"

Ο Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ, στο πλαίσιο της έκθεσης The Theater of Disappearance, παρουσιάζει την τριλογία ταινιών του Αργεντινού καλλιτέχνη Adrian Villar Rojas με τον ίδιο τίτλο. Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, την Τετάρτη 28 Ιουνίου, την Πέμπτη 6 Ιουλίου και την Πέμπτη 13 Ιουλίου.

Το “The theater of disappearance” είναι μια τριλογία ταινιών η οποία επιχειρεί να απεικονίσει μια υπαρκτή κατάσταση λανθάνοντος πολέμου που μοιάζει να πάλλεται κάτω από ολόκληρο το ανθρώπινο τοπίο, με τα πολλαπλά περιβάλλοντά του και τις ιδιαίτερες συνθήκες ύπαρξης που εμπερικλείει.

Αστεροσκοπείο Αθηνών: Μια ιστορία από το 1842 μέχρι την εγκατάσταση του Adrián Villar Rojas

Από την Πόλη του Μεξικού ως στη Βηρυτό, από τη Σαγκάη ως την Καμπούλ, από την Νέα Υόρκη ως την Ιερουσαλήμ, περνώντας από το Κατάρ, το Παρίσι, τη Παλαιστίνη, το Yangji-ri ή την Αθήνα, ο Villar Rojas προσπαθεί να αντλήσει δείγματα αυτών των απειλητικών οιωνών μέσα από τις μικρές δράσεις, τις καθημερινές χειρονομίες και τις σιωπηλές γωνίες ενός πλανήτη που φαίνεται να κινείται (αργά ή γρήγορα, φανερά ή ανεπαίσθητα, πάντα ανάλογα με το σημείο, τη μέρα, ακόμα και την ώρα που βρισκόμαστε) προς την ουσιαστική του εξαφάνιση, τουλάχιστον με τη μορφή που τον γνωρίζουμε σήμερα.

Οι ταινίες γυρίστηκαν από τον Villar Rojas στη διάρκεια των ταξιδιών του σε διάφορες περιοχές του πλανήτη. Σκοπός του ήταν να αποτυπώσει την καθημερινότητα των ανθρώπων, τα τοπία, τις διεργασίες της φύσης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε μικρές λεπτομέρειες που σταδιακά αποκόπτονται από το σύνολο και αποκτούν ξεχωριστή υπόσταση.

Οι τρεις ταινίες “Unknown Soldier”, “A war on Earth – Una Guerra en la Tierra” και “The Most Beautiful Moment of War – El Momento más Hermoso de la Guerra” παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά ως τριλογία υπό τον γενικό τίτλο The Theater of Disappearance, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου τον Φεβρουάριο 2017.

Πρόγραμμα προβολών:

– Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017, “Unknown Soldier”, 21.00 και 22.00 (διάρκεια 22’)
Η ταινία αποτέλεσε μέρος της συμμετοχής του Villar Rojas στην έκθεση Marrakech Biennale 6. Επιμέλεια Reem FADDA, Μαρακές, Μαρόκο, 2016. Γυρίστηκε τον Φεβρουάριο 2016 στο Μαρόκο, στις πόλεις Tamaslouht, Oumnass, Asni και Aïn Mezouar, στα όρη Margha, στο δρόμο προς Ourika, στην επαρχία Al Haouz.

Σκηνοθεσία Adrian Villar Rojas, παραγωγή REI CINE SRL.

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017, “A war on Earth – Una Guerra en la Tierra”, 21.00 (διάρκεια 42’)
Η ταινία αποτέλεσε μέρος της ατομικής έκθεσης του Villar Rojas “Fantasma” (Ghost), στο Moderna Museet της Στοκχόλμης, 2015. Επιμέλεια Lena Essling, Moderna Museet, Stockholm, Sweden. Γυρίστηκε το διάστημα 2012-2015.

Σκηνοθεσία Adrian Villar Rojas, παραγωγή REI CINE SRL

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017, “The Most Beautiful Moment of War – El Momento más Hermoso de la Guerra”, 21.00 (διάρκεια 56’)
Η ταινία γυρίστηκε το διάστημα Αύγουστος 2014-Νοέμβριος 2016 στο χωριό Yangji-ri, Cherwon, Βόρεια Κορέα.

Σκηνοθεσία Adrian Villar Rojas, παραγωγή REI CINE SRL, συμπαραγωγή REAL DMZ PROJECT Committee, Korea.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.