The Thurston Moore Band σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη

Ο κιθαρίστας και τραγουδιστής των Sonic Youth για δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα

Ο Thurston Moore, τραγουδιστής / κιθαρίστας και ηγετική φυσιογνωμία των Sonic Youth, έρχεται στη χώρα μας. Μαζί με τη μπάντα του – αποτελούμενη από τον Steve Shelley (drummer των Sonic Youth), την Debbie Googe (μπασίστρια των My Bloody Valentine) και τον James Sedwards (κιθαρίστα των Chrome Hoof) – εμφανίζεται την Παρασκευή 24 Απριλίου στο Fix Factory of Sound (Θεσσαλονίκη) και το Σάββατο 25 Απριλίου στο Fuzz Live Music Club (Αθήνα).

{youtube}1u_2BcmMDq8{/youtube}
Ακούστε το “The Best Day”

Λίγες πληροφορίες για τους “The Thurston Moore Band”

Ηγετική μορφή των Sonic Youth, κιθαρίστας, συνθέτης soundtracks (για ταινίες του Gus Van Sant, του Olivier Assayas και της Allison Anders), συνεργάτης γνωστών μουσικών (Glenn Branca, Lydia Lunch, John Zorn, Yoko Ono, R.E.M. κ.α.), κάτοχος μίας avant-garde δισκοθήκης, μέλος του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Naropa, συγγραφέας και εκδότης λογοτεχνικών fanzines (KILLER, Sonic Death, Ecstatic Peace Poetry Journal). Περιεκτικά, αυτά είναι τα βασικότερα στοιχεία που συνθέτουν το βιογραφικό του Moore.

Το σημαντικότερο κεφάλαιο είναι σίγουρα οι Sonic Youth, τους οποίους σχημάτισε το 1980, μαζί με τον Lee Ranaldo και την μοναδική Kim Gordon, ενώ λίγα χρόνια αργότερα προστέθηκε στο line-up της μπάντας και ο Steve Shelley.

Το πρώτο προσωπικό album του Thurston Moore κυκλοφόρησε το 1995, με τίτλο “Psychic Hearts”. Ακολούθησαν τα “Trees Outside The Academy” (2007) και “Demolished Thoughts” (2011), καθώς και το ομώνυμο album των Chelsea Light Moving (2013) που σχημάτισε το 2012.

Το τέταρτο album του κυκλοφόρησε μέσα στο 2014 από τη Matador Records. Το “The Best Day” ηχογραφήθηκε με τη συνδρομή της μπάντας με την οποία θα μας επισκεφτεί και κέρδισε μία θέση ανάμεσα στις καλύτερες δουλειές που ακούσαμε μέσα στην περασμένη χρονιά.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

22 €
- 28 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.