Τρίτες Παράλληλες: The Wonderfall Quartet Live

Μία σύγχρονη vocal jazz performance με κομμάτια από τους δύο δίσκους της μπάντας

Για τεχνικούς λόγους του συνόλου Wonderfall Quartet, ακυρώνεται η συναυλία The Wonderfall Quartet Live, την  Τρίτη 23 Φεβρουαρίου.

Μετά την εμφάνισή τους στο φετινό Athens Technopolis Jazz Festival, όπου εκπροσώπησαν την Ελλάδα στη 15η διοργάνωση του φεστιβάλ, το Wonderfall Quartet παρουσιάζει τη μουσική του στο θέατρο Πόρτα στις 23 Φεβρουαρίου 2016. Θα ακουστούν κομμάτια απ’ τους δύο δίσκους του γκρουπ αλλά κυρίως απ’το δεύτερο cd με τίτλο «Horizon», το οποίο βραβεύτηκε ως το καλύτερο ελληνικό τζαζ άλμπουμ της χρονιάς 2014.

Το νέο άλμπουμ «Horizon» διατηρεί τον ατμοσφαιρικό ήχο της ευρωπαϊκής σκηνής της τζαζ και καταδεικνύει την επιρροή του κουαρτέτου από το αγαπημένο τους Esbjorn Svensson Trio (e.s.t.). Η ατμοσφαιρικότητα και η μελωδικότητα των συνθέσεων, η αέρινη και συνάμα βαθειά ερμηνεία των στίχων, το απόλυτα δεμένο interaction όλων των μελών μεταξύ τους σε συνδυασμό με το έντονο στοιχείο του αυτοσχεδιασμού και τα ξεσπάσματα ενέργειας, διαμορφώνουν ένα ηχητικό περιβάλλον εσωτερικότητας, λυρισμού, εκφραστικότητας και ταυτόχρονα μια αίσθηση ελευθερίας, δυναμισμού και εξάρσεων.

Το μινιμαλιστικό αλλά ταυτόχρονα δυναμικό στυλ παιξίματος, το συνεχές interplay που δημιουργεί την αίσθηση ενός εσώτερου μουσικού διαλόγου μεταξύ των τεσσάρων μουσικών και τέλος η διάθεσή τους να κινούνται ανάμεσα σε διαφορετικά περιβάλλοντα, ατμόσφαιρες και δυναμικές, καθιστά κάθε συναυλία τους μια μυσταγωγική εμπειρία για κάθε ακροατή, που αναζητά πάντα κάτι παραπάνω από μια κατά τα άλλα σύγχρονη vocal jazz performance.

Συντελεστές

Ειρήνη Κωνσταντινίδη: φωνή, στίχοι
Γιάννης Παπαδόπουλος: πιάνο
Κωνσταντίνος Μάνος: κοντραμπάσο
Θάνος Χατζηαναγνώστου: τύμπανα, συνθέσεις

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

8 €
- 10 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.