This is the Athens World

H Αθήνα γιορτάζει τις απεριόριστες επιλογές της με ολοήμερα street events & parties την Παγκόσμια Ημέρα Πόλεων

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) αφοσιωμένος στην αποτελεσματική προώθηση της πόλης των Αθηνών, αγκαλιάζει το θεσμό της Παγκόσμιας Ημέρας Πόλεων, στις 31 Οκτωβρίου και μεταμορφώνει την πόλη σε μια απέραντη πλατφόρμα εκδηλώσεων και εορτασμών.

Η Παγκόσμια Ημέρα Πόλεων αποτελεί μια πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών, με στόχο την προώθηση του ενδιαφέροντος της διεθνούς κοινότητας για την παγκόσμια αστικοποίηση και την συνεισφορά της στην αειφόρο αστική ανάπτυξη σε όλο τον κόσμο. Η Αθήνα, για μια ακόμα φορά, γίνεται πόλη του κόσμου σε μια παγκόσμια γιορτή, με την υποστήριξη του Γραφείου Συνεδρίων & Επισκεπτών του δήμου Αθηναίων – ACVB, καθώς και του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΕΤΕ είναι ο οικοδεσπότης μιας σειράς εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, ειδικά σχεδιασμένων για τη μέρα αυτή, με σκοπό οι επισκέπτες της πόλης να διασκεδάσουν και να χαρούν το αθηναϊκό πνεύμα μαζί με τους κατοίκους της Αθήνας. Στόχος είναι η ανάδειξη κάθε ξεχωριστής και μοναδικής πλευράς των απεριόριστων επιλογών που έχει να προσφέρει η Αθήνα, αποκαλύπτοντας στον κόσμο την αληθινή ομορφιά και την αυθεντικότητα της: The Athens World.

Ο Πολιτισμός, η γαστρονομία, η νυχτερινή ζωή και η αθηναϊκή ριβιέρα εκπροσωπούν τα θεμελιώδη στοιχεία και τις διαστάσεις αυτής της ξεχωριστής για την ελληνική πρωτεύουσα ημέρας, τα οποία ο ΣΕΤΕ θα αναδείξει στους διεθνείς επισκέπτες της πόλης, μέσα από ολοήμερα street events και parties.

Ένα ειδικά σχεδιασμένο βραχιολάκι, διαθέσιμο για όλους τους επισκέπτες, θα διανεμηθεί μια ημέρα νωρίτερα στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, σε ξενοδοχεία και σε επιλεγμένα σημεία της πόλης και θα λειτουργεί ως κάρτα πρόσβασης στις εκδηλώσεις εορτασμού εκείνης της ημέρας. Οι κάτοχοί του θα επωφελούνται με δωρεάν είσοδο σε πολλά μουσεία καθώς και ειδικές προσφορές κατά την επίσκεψή τους σε μερικά από τα δημοφιλή bar και εστιατόρια της Αθήνας.

Στις 31 Οκτωβρίου οι επισκέπτες της Αθήνας θα γίνουν ένα με χορευτές παραδοσιακών αλλά και swing χορών, που θα βρίσκονται σε ιστορικά σημεία της πόλης, ενώ παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια σειρά από εκδηλώσεις στα μοναδικά μέρη της Αθήνας. Ένα ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα στην παραλιακή ζώνη της Αθήνας, θα αποτελέσει το επιστέγασμα της ημέρας, καταδεικνύοντας στους επισκέπτες την ομορφιά της αθηναϊκής ριβιέρα στο αποκορύφωμά της.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, δήλωσε: «Ο Τουρισμός δεν αποτελεί μια απλή πηγή οικονομικής αναζωογόνησης για την πόλη της Αθήνας, αποτελεί παράγοντα συνολικής ανάκαμψης της πρωτεύουσας. Και για τον λόγο αυτό ο δήμος Αθηναίων έχει την τουριστική ανάπτυξη της Αθήνας στις κορυφαίες στρατηγικές του προτεραιότητες. Οι προϋποθέσεις για την Αθήνα, ιστορικές, πολιτιστικές, περιβαλλοντικές, ώστε να καταστεί στη συνείδηση όλων ως αυτόνομος τουριστικός προορισμός, υπάρχουν και με το παραπάνω. Και αυτές θεωρούμε αποστολή μας να προβάλουμε, δημιουργώντας ένα όλο και πιο ελκυστικό περιβάλλον για τον επισκέπτη της πόλης. Τα θετικά αποτελέσματα, μάς δημιουργούν εύλογη ικανοποίηση αλλά δεν μας εφησυχάζουν».

Ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης, ανέφερε: «Ο ΣΕΤΕ ήταν πάντα θερμός υποστηρικτής της Αθήνας ως city break προορισμού. Η Αθήνα ανάμεσα στις πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρωπαϊκής ηπείρου, είναι η επιτομή του αστικού μοντερνισμού και ενός πρωτοπόρου τρόπου ζωής. Αυτή η πλευρά της πόλης δεν είναι γνωστή σε όλους και για αυτό αναδεικνύουμε αυτά τα στοιχεία στους επισκέπτες μας από όλο τον κόσμο. Δεν πρόκειται απλά για ένα σαββατοκύριακο στην Αθήνα και η Παγκόσμια Ημέρα Πόλεων αντιπροσωπεύει τη μοναδική για εμάς ευκαιρία να αγκαλιάσουμε το θεσμό. Σε αυτή την προσπάθεια καλούμε όλους τους επισκέπτες της πόλης να γίνουν ένα με εμάς και να γιορτάσουμε μαζί το μοναδικό χαρακτήρα της πόλης ως μια πρώτη ματιά στον κόσμο της Αθήνας, μέχρι την επόμενη φορά που θα επιστρέψουν για να ζήσουν περισσότερα».

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα με όλες τις εκδηλώσεις του «This is the Athens World»

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.