Το γνωστό έργο της Άλκης Ζέη με προβολές 3D & video art σε σκηνοθεσία Ανδρομάχης Χρυσομάλη

Το γνωστό έργο της Άλκης Ζέη «Το Καπλάνι της βιτρίνας»,  έχοντας συμπληρώσει 52 χρόνια από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε, παρουσιάζεται στο Θέατρο Βρετάνια με προβολές 3D και video art, σε ένα σκηνικό κατασκευασμένο από το σκηνογράφο και ενδυματολόγο Γιάννη Μετζικώφ και τις μουσικές του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου, που θα μεταφέρουν μικρούς και μεγάλους στο Λαμαγάρι,  στο «σκηνικό» των παιδικών χρόνων της Άλκης Ζέη και κυρίως  στα συναισθήματα, τη ψυχή και την αθωότητα των δυο μικρών κοριτσιών, της Μέλιας και της Μυρτώς, χαρτογραφώντας το καλοκαίρι του 1936.

Το έργο διασκευάστηκε για το θέατρο και παρουσιάζεται με τη σκηνοθετική υπογραφή της Ανδρομάχης Χρυσομάλη, ηθοποιού, σκηνοθέτη και θεατρολόγου.

Το Καπλάνι της βιτρίνας είναι το πρώτο μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη και αποτελεί έργο – σταθμό  για την ελληνική παιδική λογοτεχνία καθώς θεωρείται ένα από τα κλασικά έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας για παιδιά και εφήβους, με συνεχείς επανεκδόσεις από το 1963 και πολλές μεταφράσεις και διακρίσεις στο εξωτερικό.

Συντελεστές

Θεατρική διασκευή/σκηνοθεσία: Ανδρομάχη Χρυσομάλη
Σκηνικά- Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ
Μουσική και στίχοι: Παναγιώτης Καλαντζόπουλος
Προβολές Video και Video Art: Σπύρος Ρασιδάκης
Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας
Κίνηση-Χορογραφία: Κική Μπάκα
Βοηθός Σκηνοθέτη: Α΄Θοδωρής Ντουρντουρέκας, Β΄ Ελεάννα Φινοκαλιώτη
Παίζουν: Γιάννης Καρατζογιάννης, Χριστίνα Θεοδωροπούλου, Δημήτρης Μαύρος, Βίκυ Μαραγκάκη, Αλέξανδρος Βάρθης, Αγγελική Πασπαλιάρη, Αρετή Τίλη, Χριστίνα Πάγκαλη, Ελεάννα Φινοκαλιώτη, Χάρης Χιώτης, Κωνσταντίνος  Πλεμμένος

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

12 €
- 40 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.