Τρεις κορυφαίοι συνθέτες από την ΚΟΘ

Έργα των Σούμαν, Μότσαρτ, Τσαϊκόφσκι

Έργα τριών κορυφαίων συνθετών θα παρουσιάσει η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, με αναφορές στη χαρά της ζωής και το αναπόφευκτο του θανάτου, υπό τη διεύθυνση του καταξιωμένου μαέστρου Βλαδίμηρου Συμεωνίδη και τους σολίστ Ευτυχία Ταλακούδη στο βιολί και Παύλο Μεταξά στη βιόλα.

Η συναυλία ανοίγει με την Εισαγωγή Μάνφρεντ έργο 115 που εμπνεύστηκε ο Ρόμπερτ Σούμαν από το δραματικό και μεταφυσικό ποίημα του Λόρδου Βύρωνα και στη συνέχεια θα παρουσιαστεί η Συμφωνία Κοντσερτάντε για βιολί και βιόλα σε μι Ύφεση Μείζονα του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, που αποτελεί σημείο αναφοράς στην καλλιτεχνική ωρίμανση του συνθέτη. Η συναυλία θα κλείσει με τη φημισμένη Συμφωνία αρ. 6 σε σι Ελάσσονα έργο 74 (Pathétique) του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, η οποία ξεχωρίζει για τον πλούτο των συναισθημάτων της και αποτελεί την τελευταία Συμφωνία του καθώς λίγες μέρες μετά την πρεμιέρα τον Οκτώβριο του 1893 ο συνθέτης απεβίωσε.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Απριλίου 2015 στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. και ώρα 20:30.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 18 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.