Τρίτες παράλληλες: Φώτης Σιώτας & Λευτέρης Μουμτζής

Διασκευές από ξένο και ελληνικό ρεπερτόριο σε φολκ ατμόσφαιρα

Ο Φώτης Σιώτας και ο Λευτέρης Μουμτζής, παρουσιάζουν μια ζωντανή μουσική παράσταση στο πλαίσιο του Μουσικού Κύκλου του Θεάτρου Πόρτα “Τρίτες Παράλληλες”.

Ερμηνεύουν με το δικό τους τρόπο διασκευές από ξένο και ελληνικό ρεπερτόριο, αλλά και δικές τους συνθέσεις. Ο ήχος τους κινείται μεταξύ πειραματικού φολκ και ambient σε αγγλικό και ελληνικό στίχο. Οι δύο καλλιτέχνες έχουν ήδη συνεργαστεί στο πρότζεκτ J.Kriste, Master of Disguise του Λ. Μουμτζή, ενώ τώρα δουλεύουν πάνω στον προσωπικό δίσκο του Φ. Σιώτα που προσδοκούν να κυκλοφορήσουν μέχρι τα τέλη της χρονιάς.

Λίγα Λόγια για τον Φώτη Σιώτα
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Η ενασχόληση του με τη μουσική άρχισε σε ηλικία έξι ετών, ως μέλος της παιδικής χορωδίας Αγίας Τριάδος. Σε ηλικία εννέα ετών ξεκίνησε τις σπουδές του στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στο βιολί και το τραγούδι.
Υπήρξε μέλος πολλών συγκροτημάτων της πόλης, όπως Ποδηλάτες, Boomstate και Ευοί Ευάν.

Το 1993 ξεκίνησε τη συνεργασία του με τον Σωκράτη Μάλαμα και το Θανάση Παπακωνσταντίνου, τόσο σε ζωντανές εμφανίσεις, όσο και στη δισκογραφία, (13000 μέρες, Δρόμοι, Έξω, Βραχνός Προφήτης, Αγρύπνια, Τα ζωντανά, Διάφανος, Η βροχή απο κάτω, Ο Σαμάνος, Ο ελάχιστος εαυτός).

Στο “Ελάχιστος εαυτός” έκανε την ενορχήστρωση, καθώς και εκτέλεσε το περισσότερο ηχητικό υλικό. Συνεργάστηκε, επίσης, με τον Γιάννη Αγγελάκα και τους Επισκέπτες καθώς και με το Νίκο Βελιώτη. Έχει παίξει και τραγουδήσει στα μουσικά παραμύθια του Δημήτρη Μπασλάμ, “Ο Γαργαληστής”, “Αγισήλαγος” και “Η θυμωμένη μπετονιέρα”.

Επίσης, συνεργάζεται με τον κιθαρίστα Μπάμπη Παπαδόπουλο στην εργασία του με τίτλο “Στη σπηλιά του δράκου”.
Από το 2005 έχει δημιουργήσει με τον κιθαρίστα Κώστα Παντέλη το ντουέτο Sancho 003 οι οποίοι κυκλοφόρησαν δύο δίσκους (We buy gold, MUZGA) Έχουν συνεργαστεί, επίσης, με τη χορευτική ομάδα Sinequanon στις παραστάσεις “Ένα ακόμα και φύγαμε”, “To lose Lautrec”, “O κήπος του προφήτη” και “Θα φύγουμε μαζί”.

Λίγα Λόγια για τον Λευτέρη Μουμτζή
Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1977. Από μικρή ηλικία άρχισε να παίζει πιάνο και είναι κάτοχος πτυχίου του Ελληνικού Ωδείου Αθηνών στο κλασικό πιάνο και το σαξόφωνο. Φοίτησε για δύο χρόνια (’97-’99) στο Berklee College of Music στον κλάδο Professional Music. Ακολούθως αποφοίτησε από το University of Central England. Στη συνέχεια έζησε για τέσσερα χρόνια (2004-2008) στο Λονδίνο όπου διατηρούσε διάφορα μουσικά σχήματα και δούλευε ως παραγωγός και δάσκαλος μουσικής και διοργανωτής μουσικών δρώμενων. Το 2005 κυκλοφόρησε τον πρώτο του σόλο δίσκο κάτω από το όνομα J.Kriste, Master of Disguise με τίτλο ‘This is the alternative’. Κάτω από το ίδιο όνομα ακολούθησε το ‘Girls, Ghosts and Gods’ το 2009. Είναι επίσης, μέλος του συγκροτήματος Τρίο Τεκκέ με το οποίο έχει εμφανιστεί εκτεταμένα σε πολλές χώρες και έχει κυκλοφορήσει δύο δίσκους (‘Τα Ρεγγέτικα’. ‘Σαμάς’). Είναι ιδρυτής της ανεξάρτητης δισκογραφικής εταιρείας Λουβάνα Δίσκοι και έχει διοργανώσει διάφορα φεστιβάλ στην Κύπρο όπως τα Dogstock Festival, Φεστιβάλ Ακουστικής Μουσικής ΛΟΥΒΑΝΑ, Φέγγαρος και πιο πρόσφατα το Lefkosia Loop Festival.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

8 €
- 10 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.