Τρίτες Παράλληλες: Tα Βιβλία των Τραγουδιών

Μουσική & performance σ' ένα πανόραμα συνθετικών προσεγγίσεων του John Cage

Η Πόρτα φιλοξενεί φέτος για δεύτερη φορά τη μουσική. Οι Τρίτες Παράλληλες μετά από την πρώτη τους έκδοση πέρυσι επαναλαμβάνει το εγχείρημα επιχειρώντας να στεγάσει ένα μεγάλο κομμάτι της κλασσικής μουσικής ξεκινώντας από το Μεσαίωνα και φτάνοντας στην σύγχρονη πρωτοπορία, χωρίς να παραβλέπει γλώσσες όπως η τζαζ.

Την Τρίτη 10 Νοεμβρίου, ο Ανάργυρος Δενιόζος, η mezzo Άννα Παγκάλου, η soprano Ειρήνη Φωτεινάκη και το Ensemble Continuum (Athens branch) συναντούν τον John Cage μέσα από «Tα Βιβλία των Τραγουδιών» στο Θέατρο Πόρτα. Ποίηση και πολιτική ύπαρξη μέσα από την αναζήτηση των ήχων.

‘Ενα κοινό θέμα διατρέχει όλο το έργο, μία φράση από το ημερολόγιο του Cage: «Συνδέουμε τον Satie με τον Thoreau, τον ήχο και την σιωπή με το άυλο και φαντασιακό».

https://www.youtube.com/watch?v=pUTXNxFvjDw

Ακούστε τη «Sonata II For Prepared Piano» από τον John Cage

Πρόκειται για ένα έργο με ποικιλία στη μορφή του που συνδυάζει τη μουσική με την performance. Aποτελεί ένα πανόραμα των συνθετικών προσεγγίσεων του John Cage, από τα λυρικά κομμάτια της πρώτης περιόδου του μέχρι την εποχή των happenigs και της απροσδιοριστίας σε ένα συχνά χιουμοριστικό, απροσδόκητο συνδυασμό που περιλαμβάνει από το συνηθισμένο και το καθημερινό μέχρι το ανεξήγητο.

Ο συνθέτης προσφέρει ένα εκτενές μουσικό υλικό, οδηγίες για τη χρήση του καθώς και τη δυνατότητα να συνδυαστεί με συγκεκριμένα οργανικά και ηλεκτρονικά έργα του. Από αυτό το υλικό, ο Ανάργυρος Δενιόζος δημιούργησε μία νέα performance version για τραγουδιστές, μουσικούς, performers και τεχνικούς προσαρμοσμένη ειδικά για το Πόρτα.

Συντελεστές

Συμμετέχουν:
Άννα Παγκάλου, μέτζο σοπράνο
Ειρήνη Φωτεινάκη, σοπράνο
Ανδρέας Ρολάνδος Θεοδώρου, τρομπόνι
Κώστας Τζέκος, κλαρινέτο και μπάσσο κλαρινέτο
Ana Chifu, φλάουτο, φλάουτο μπάσσο
Ζαχαρίας Ταρπάγκος, φλάουτο, φλάουτο μπάσσο
Δέσποινα Παπαχριστοπούλου, Κορίνα Θεοδωρίδου, Μαρία Ντούρου, Αριστέα Σταφυλαράκη, Eλεάνα Φινοκαλιώτη,  Κώστας Γεραντώνης, Θάνος Λέκας, Γιώργος Μιχαλιστιάνος, ηθοποιοί – performers και ο Πυθαγόρας Κωτσούλας.
Concept, σύνθεση, μουσικολογική & σκηνοθετική επιμέλεια, realisations, ενορχηστρώσεις, οργάνωση: Ανάργυρος Δενιόζος
Σκηνοθεσία, Video & Φωτισμοί: Μάνος Αρβανιτάκης
Προγραμματισμός/Electronics, ηχοληψία: Νίκος Παλαμάρης

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

8 €
- 10 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.