Ένα αυτοαναφορικό χορευτικό σόλο για τον καθημερινό αγώνα του χορευτή με τον χορό

Ο Κύκλος των Ερώτων «Tus Amores» ανοίγει και πάλι στο Μικροσκοπικό Θέατρο με την παράσταση «Tu Αmor en Tiempo Puro» (Ο Έρωτάς σου σε Καθαρό Χρόνο) με την εικαστική-κινητική εγκατάσταση GraviDanza, το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για το 4ο μέρος του κύκλου που πρωτοξεκίνησε με την παράσταση «Τu Αmor Revolucionario», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών το 2008 και συνεχίστηκε με τις παραστάσεις «Tu Amor en el Mar del Tiempο» και «Tu Αmor a Contrarreloj» κατά τα έτη 2013-2014.

Οι «Έρωτες» της Αναστασίας Λύρα διερευνούν τη σχέση τους με τον χρόνο. Άλλοτε συμπαρασύρονται μαζί του, άλλοτε αντιστέκονται, παλεύοντας ενάντιά του και άλλοτε τον χρησιμοποιούν ως όχημα για αναστοχασμό. Αντιστοίχως, η κινητική φόρμα ταλαντεύεται ανάμεσα στον εκ των προτέρων οργανωμένο, προγραμματικό χορό και στη γόνιμη ελευθερία του χορευτικού αυτοσχεδιασμού.

Πρόκειται για ένα αυτοαναφορικό χορευτικό σόλο, με μουσική την πρώτη σονάτα για σόλο βιολί του Johann Sebastian Bach και θέμα την υπαρξιακή, ερωτική, βασανιστική αλλά και λυτρωτική σχέση του χορευτή με τον χορό. Το έργο έχει ως αφετηρία το ερώτημα του πως μπορεί κανείς να χορέψει ένα μουσικό έργο που ανήκει ουσιαστικά στο χώρο της απόλυτης μουσικής, παρόλο που μορφολογικά διατηρεί ορισμένες γέφυρες προς το χορό της εποχής του μπαρόκ. Ένα έργο που δεν έχει ανάγκη το χορό.

Η χορεύτρια Εύα Παγουλάτου, που επέλεξε για το σόλο της την πρόκληση της «μεγάλης» μουσικής, καταθέτει με την ερμηνεία της το αφήγημα της ίδιας της σχέσης της με το χορό, που δεν είναι άλλο από την αέναη μάχη του χορευτή για την τελειότητα, την αριστεία. Για να σταθεί στο χώρο που παράγει η μουσική του Bach, η χορεύτρια επιστρατεύει το απόσταγμα του καθημερινού αγώνα μιας ζωής για το χορό.

Συντελεστές

Μουσική: Johann Sebastian Bach, Σονάτα για σόλο βιολί αρ. 1 BWV 1001, ερμηνεία Arthur Grumiaux        
Χορογραφία/Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Αναστασία Λύρα
Ερμηνεία: GraviDanza Bianca| Θέμις Ανδρεουλάκη, Ευανθία Κοκκινέλη, Μελίτα Κοτσάνη, Ζωή-Ελευθερία Μαστροθεοδώρου, Σαμπρίνα Ρετζέπι     
Tu amor en Tiempo Puro: Εύα Παγουλάτου
Ηχοτοπία: Νίκος Βαλκάνος
Φωτογραφία: Θωμάς Μάμαλης

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 10 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.