Ένα χορευτικό ντουέτο που αποδομεί το tango nuevo μέσα από τον αυτοσχεδιασμό

Η νέα δουλειά της χορογράφου Αναστασίας Λύρα παρουσιάζεται το Σάββατο 7 Μαρτίου με το έργο Un Tango Horizontal, το  οποίο η δημιουργός ερμηνεύει μαζί με την Αθηνά Κυρούση, σε ένα χορευτικό ντουέτο, αποδομώντας την κινησιολογία του Τango Nuevo, μέσα από τον αυτοσχεδιασμό στην οριζόντια διάσταση. Η εικαστική-κινητική εγκατάσταση GraviDanza, σταθερά στο φουαγιέ του θεάτρου, προοικονομεί, με λιτό τρόπο, την εξέλιξη της βραδιάς χορού.

Οι χορεύτριες Αναστασία Λύρα και Αθηνά Κυρούση αφήνονται να παρασυρθούν από το χαρακτηριστικό, ακαταμάχητο ρυθμό του tango για να οδηγηθούν στο εξίσου χαρακτηριστικό, θεματαλογικό σύμπαν του αργεντίνικου είδους, στο οποίο πρωταγωνιστούν η νοσταλγία και η ειρωνεία, στη βάση ενός αέναου εναγκαλισμού. Ο τίτλος του έργου κυριολεκτεί ως προς το οριζόντιο επίπεδο, στο οποίο λαμβάνει χώρα η χορευτική δράση. Η δράση, ωστόσο, ελάχιστα σχετίζεται με τις τυπικές αναγνωρίσιμες κινήσεις του tango, αφού οι χορεύτριες αυτοσχεδιάζουν με αφετηρία την κινητική γλώσσα της contact improvisation. Οι ερμηνεύτριες προσεγγίζουν τη μουσική του Osvaldo Pugliese (προδρόμου του κορυφαίου εκπροσώπου του tango Astor Piazzola) μέσω μιας εναλλακτική κινητικής οδού, αυτής του σύγχρονου αυτοσχεδιασμού.

Συντελεστές

Μουσική: Pauline Oliveros, Osvaldo Pugliese
Χορογραφία/Κοστούμια/Φωτισμοί: Αναστασία Λύρα
Ερμηνεία: GraviDanza Olivina: Θέμις Ανδρεουλάκη, Ευανθία Κοκκινέλη, Μελίτα Κοτσάνη, Ζωή-Ελευθερία Μαστροθεοδώρου, Σαμπρίνα Ρετζέπι 
Un Tango Horizontal: Αναστασία Λύρα, Αθηνά Κυρούση
Φωτογραφία: Θωμάς Μάμαλης

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 10 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.