Τo CineDoc προβάλλει το ντοκιμαντέρ του Luc Jacquet που εξερευνά την τροπική ζούγκλα

Το CineDoc παρουσιάζει τo ντοκιμαντέρ «Once Upon A Forest» του Luc Jacquet, την Τετάρτη 4 Μαρτίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών και σε επαναπροβολή την Κυριακή 8 Μαρτίου στον κινηματογράφο Δαναός.

Για το «March of the Penguins» βραβεύτηκε με το όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ. Στο νέο του ντοκιμαντέρ Once Upon A Forest ο Luc Jacquet, προσκαλεί τους θεατές σε έναν κόσμο που δεν έχουν ξαναδεί. Για πρώτη φορά, ταξιδεύοντας στα βάθη της τροπικής ζούγκλας παρακολουθούν ένα τροπικό δάσος να αναπτύσσεται μπροστά στα μάτια τους. Η συνάντησή του Luc Jacquet με τον πρωτοπόρο βοτανολόγο και οικολόγο Francis Hallé ήταν το έναυσμα για αυτή την εξερεύνηση των τροπικών δασών, που χρονολογούνται από την προϊστορία και αποτελούν «τους μεγάλους πράσινους πνεύμονες του πλανήτη μας». Άγνωστες εικόνες ομορφιάς, ένα ταξίδι σε έναν παρθένο και ανέγγιχτο κόσμο, προσκαλούν να ανακαλύψουν και να θαυμάσουν ένα σύμπαν με θησαυρούς, έναν κόσμο ισορροπίας όπου κάθε ζωντανό πλάσμα – από το μικρότερο μέχρι το μεγαλύτερο – διαδραματίζει ένα ουσιαστικό ρόλο μέσα στο δάσος.

{youtube}YpWhWp0ztuQ{/youtube}
Δείτε το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ «Once Upon A Forest»

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Δρ. Γαβριήλ Ξανθόπουλο από το Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων και Τεχνολογίας Δασικών Προϊόντων.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

6 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.