Η Vanessa Mae επιστρέφει στο Ηρώδειο

Η Vanessa Mae στο Ηρώδειο

Η «Βασίλισσα του βιολιού» σε ένα show κάτω από την Ακρόπολη

Η ατμόσφαιρα που δημιουργεί η ορχήστρα, οι μουσικοί αλλά και οι έμπειροι τεχνικοί της σε συνδυασμό με την ενέργεια που μεταδίδει στο κοινό αλλά και το χώρο του Ηρωδείου, είναι τα στοιχεία που καθιστούν την παράστασή της γεγονός. Μια μεγάλη βραδιά κατά την οποία η Vanessa Mae θα ταξιδέψει το κοινό μέσα από το ηλεκτρικό βιολί της, με Μπαχ, Μπετόβεν, Μπράμς, Βιβάλντι αλλά και tango, Ινδική μουσική, pop τραγούδια, μελωδίες του Vangelis και άλλες μπαλάντες.

Η Vanessa Mae στο Ηρώδειο

Έχει πουλήσει περισσότερα από 10 εκατομμύρια δίσκους σε ολόκληρο τον κόσμο, έχει κερδίσει 40 International Platinum Awards και οι παρτιτούρες της αριθμούν πάνω από 8 εκατομμύρια αντίτυπα, καταφέρνει να ισορροπεί, μία δεκαπενταετία τώρα, μεταξύ του κλασικού και του ποπ ρεπερτορίου.

Σε ηλικία 11 με 13 ετών ηχογράφησε κονσέρτα του Tchaikovsky και του Beethoven. Η πρώτη που συνδύασε την κλασική με την pop μουσική, η Vanessa Mae θεωρείται δημιουργός ενός νέου είδους fusion μουσικής που σηματοδοτήθηκε με την κυκλοφορία του άλμπουμ της The Violin Player το 1995. Η «βασίλισσα του βιολιού» έχει συνεργαστεί με ποπ καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων η Janet Jackson και ο Prince, η μουσική της ακούγεται και στο σάουντρακ της μεγάλης παραγωγής της εταιρείας Disney «Μulan», ενώ με τα πρόσφατα άλμπουμ της δοκιμάζει για πρώτη φορά εκτός από το βιολί και την φωνή της.

Η ίδια είναι γνωστή για τη φιλανθρωπική της δράση, έχει συμμετάσχει κατά καιρούς σε διάφορες εκστρατείες του Ερυθρού Σταυρού. Παράλληλα, έχει ασχοληθεί και με τον κινηματογράφο, είτε ως σκηνοθέτης της δικής της βουβής ταινίας, η οποία βασίστηκε στο άλμπουμ της «The original four seasons», είτε ως ηθοποιός στη σειρά Arabian Nights που γυρίστηκε για το βρετανικό κανάλι ABC το 1999.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

30 €
- 120 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

3 Απαντήσεις

  1. Μακάρι ν κέρδιζα ενα εισιτήριο για ν δω τη Vanessa Mae!!!Οπως και ν χει θ πρισπαθησω επιτελους ν παω!!! Χρόνια το θελω!!!Ηρθε η ώρα!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.