Μια performance για έναν σύγχρονο άνθρωπο με τσεχωφικές διαστάσεις

Η παράσταση «Βαρετή ομιλία» σε σκηνοθεσία και ερμηνεία του Μιχάλη Καλιότσου, επιστρέφει στο Θέατρο Ειλισσός, από τις 11 Φεβρουαρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Με αφορμή κάποια αποσπάσματα από 3 έργα του Αντον Παύλοβιτς Τσέχωφ: Αστρώφ από Θείο Βάνια, Βλαβερές συνέπειες του καπνού και Ανιαρή ιστορία, η παράσταση δεν προσπαθεί να δημιουργήσει έναν τσεχωφικό ήρωα αλλά έναν σύγχρονο άνθρωπο με τσεχωφικές διαστάσεις. Ο ηθοποιός-πρόσωπο του έργου χρησιμοποιεί τη δημόσια ομιλία για να μιλήσει περισσότερο για τον εαυτό του. Για εκείνα που τον κρατούν πίσω στη ζωή, για τα απραγματοποίητα όνειρα, για το χρόνο που περνά και για τις συνέπειες που έχει στον άνθρωπο η ζωή φτιαγμένη στα μέτρα των άλλων.

Η μουσική ως συνοδός του προσώπου για την εξέλιξη της δράσης, και η επαφή με το κοινό είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την παράσταση. Ενταγμένες μέσα στο κλίμα του έργου διαβάζονται και οι απόψεις των θεατών που έχουν καταθέσει στον ηθοποιό, σχετικές με την ερώτηση «τι άραγε θέλουν πραγματικά στην ζωή τους;».

Συντελεστές

Σκηνοθεσία – ερμηνεία: Μιχάλης Καλιότσος
Μουσική επιμέλεια-ηχητικό περιβάλλον: Παύλος Λάππας
Video promotion/teaser: Βασίλης Κρητικός
Φωτογραφίες: Βασίλης Κρητικός

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 7 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.