Τρέχουσες εκδηλώσεις

01 Ιουνίου - 18 Αυγούστου 2018

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Πειραιώς 260, Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης

Οι παραστάσεις από 127 γίνονται φέτος 87 και όλες οι ελληνικές θα έχουν αγγλικούς υπέρτιτλους, κυρίως για να ενισχυθεί ο διεθνής χαρακτήρας της Πειραιώς 260.

Προηγούμενες εκδηλώσεις

19 Αυγ 2017

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Το Φεστιβάλ Επιδαύρου ολοκληρώνει στις 19 Αυγούστου τον κύκλο των φετινών παραστάσεων στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου με ένα αφιέρωμα στη μουσικοχορευτική παράδοση του Μοριά.

11 - 12 Αυγούστου 2017

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, ο Άρης Μπινιάρης σκηνοθετεί τους «Πέρσες» του Αισχύλου στο Αρχαίο θέατρο Επιδαύρου στις 11& 12 Αυγούστου, σε μια παραγωγή του ΘΟΚ.

11 - 30 Αυγούστου 2017

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Υπαίθριο θέατρο ΕΗΜ - Φρόντζου, Αρχαίο Θέατρο Δίου, Θέατρο Δάσους, Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου παρουσιάζει τους «Πέρσες» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία του Άρη Μπινιάρη με τους: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Νίκο Ψαρρά, Αντώνη Μυριαγκό, Χάρη Χαραλάμπους και 13μελή Χορό σε περιοδεία στην Ελλάδα τον Αύγουστο.

07 - 08 Ιουλίου 2017

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

O Σταύρος Τσακίρης σκηνοθετεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου τη σπανιότερα παρουσιαζόμενη τραγωδία του Σοφοκλή, «Οιδίπους επί Κολωνώ», στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.

30 Ιουνίου - 01 Ιουλίου 2017

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος επιστρέφει με την περσινή του παράγωγη «Επτά επί Θήβας» σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

30 Ιουνίου - 12 Αυγούστου 2017

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά στην Επίδαυρο απευθύνεται σε παιδιά 4-12 ετών και σκοπό έχει τη δημιουργική απασχόλησή τους κατά τη διάρκεια της παράστασης που θα παρακολουθούν οι κηδεμόνες τους.

22 Μαΐου - 23 Σεπτεμβρίου 2017

Πειραιώς 260, Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος, Θέατρο Ολύμπια, Πλατεία Ομονοίας, Bios Tesla main, Εθνικός κήπος της Αθήνας, Παλιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, Εθνικό Θέατρο - Θέατρο Rex – Σκηνή Μαρίκα Κοτοπούλη, Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου, Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Θέατρο, χορός, μουσική, εικαστικά, δράσεις σε όλη την πόλη και προφεστιβαλικές εκδηλώσεις συνθέτουν το φετινό πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα, με σημαντικές ελληνικές και διεθνείς παρουσίες, από τις 22 Μαΐου έως τις 23 Σεπτεμβρίου.

19 - 20 Αυγούστου 2016

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση «πετάει» για πρώτη φορά στην Επίδαυρο με τα πιο κωμικά πουλιά του Αριστοφάνη: τους Όρνιθες, σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

29 Ιουλίου - 20 Αυγούστου 2016

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Το Φεστιβάλ Επιδαύρου διοργανώνει εργαστήρια θεάτρου για παιδιά 4 έως 12 ετών ώστε να απασχολούνται δημιουργικά κατά τη διάρκεια των παραστάσεων που παρουσιάζονται στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.

08 - 09 Ιουλίου 2016

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Ο Γιάννης Χουβαρδάς παρουσιάζει την «Ορέστεια» του Αισχύλου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και δημιουργεί μια παράσταση για τις απαρχές και το μέλλον της ανθρώπινης βίας, στις 8 & 9 Ιουλίου.

01 - 02 Ιουλίου 2016

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Το κλασικό έργο του Αριστοφάνη παρουσιάζεται σε μία νέα εκδοχή από τους Γιώργο Κιμούλη, Γιάννη Μπέζο, Πέτρο Φιλιππίδη στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.

07 Ιουνίου - 20 Αυγούστου 2016

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Από 7 Ιουνίου έως 20 Αυγούστου το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2016 ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό παρουσιάζοντας ένα συνολο από θεατρικές - χορευτικές παραστάσεις αλλά και έργα από το χώρο των εικαστικών.

28 - 29 Αυγούστου 2015

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Με οδηγό τη μετάφραση του Τσαρούχη, ο Σίμος Κακάλας αναζητά τη θέση της τραγωδίας σήμερα, στο έργο «Ορέστης» του Ευριπίδη μέσα από τη διαδραστική σχέση με το κοινό στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, στις 28 και 29 Αυγούστου.

21 - 22 Αυγούστου 2015

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Ο Κώστας Φιλίππογλου σκηνοθετεί στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, στις 21 και 22 Αυγούστου, τον Προμηθέα Δεσμώτη, με τον Τάσο Νούσια στον ομώνυμο ρόλο και εξαμελή χορό.

07 - 08 Αυγούστου 2015

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Ο Θωμάς Μοσχόπουλος, σε συνεργασία με το ΚΘΒΕ και έναν θίασο ηθοποιών, ανάμεσα τους και η Αμαλία Μουτούση στον επώνυμο ρόλο, προσεγγίζει μέσα από τη σημερινή πραγματικότητα το σύνθετο έργο του Ευριπίδη «Η Ιφιγένεια στην χώρα των Ταύρων», στις 7 & 8 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

31 Ιουλίου - 01 Αυγούστου 2015

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Το Εθνικό Θέατρο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, παρουσιάζει την κωμωδία «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου, στις 31 Ιουλίου και 1η Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

24 - 25 Ιουλίου 2015

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός σκηνοθετεί τη ραψωδία λ της ομηρικής Οδύσσειας και ο Gensho Umewaka μεταστοιχειώνει την κάθοδο του Οδυσσέα στον Άδη με τον τρόπο του θεάτρου Νο, στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2015, την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Ιουλίου.

17 - 18 Ιουλίου 2015

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου παρουσιάζει στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Ιουλίου, στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, τον Αίαντα του Σοφοκλή σε μετάφραση Δ. Ν. Μαρωνίτη και σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου.

13 Ιουλ 2015

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Aκυρώνονται οι «Νεφέλες» του Αριστοφάνη που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν στις 14 & 15 Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία παραγωγής που είχε αναλάβει την διεκπεραίωση της παράστασης.