Βραδιές σινεμά στο Άλσος Νέας Σμύρνης

Τα «Βαλκάνια» στο Άλσος Νέας Σμύρνης μέσα από θερινές βραδιές κινηματογράφου

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης σε συνεργασία με τη διαδικτυακή πλατφόρμα Bαλκανικού κινηματογράφου altcine διοργανώνει τις Βραδιές Σινεμά στο άλσος Νέας Σμύρνης, από τις 2 έως και τις 28 Σεπτεμβρίου, με ελεύθερη είσοδο, προβάλλοντας σημαντικές ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους του νεότερου Βαλκανικού κινηματογράφου. Μια σειρά από αφηγήσεις γεμάτες χιούμορ, ευαισθησία, αλλά και κοινωνικό σχολιασμό, μέσα από τις οποίες αναγνωρίζει κανείς τις ομοιότητες με τον ελληνικό τρόπο ζωής, συστήνουν εκ νέου μια ξεχασμένη εθνοτική συνδιαλλαγή αιώνων μεταξύ των λαών των Βαλκανίων.

Αλβανία, Κροατία, Σερβία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Σλοβενία, ΠΓΔΜ, Ελλάδα, Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία ξεδιπλώνουν στο κινηματογραφικό πανί τις ανησυχίες και τις αλήθειες τους, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ των Ιωνικών Γιορτών που ξεκίνησε στις 29 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 5 Οκτωβρίου, με γνωστές θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, μουσικά αφιερώματα, εικαστικά, παιδικό θέατρο και κινηματογραφικές προβολές.

Εδώ και 16 χρόνια ο Πολιτιστικός Οργανισμός του δήμου Νέας Σμύρνης διοργανώνει τις Ιωνικές Γιορτές, ένα από τα πιο δημοφιλή πολιτιστικά φεστιβάλ της Αττικής, μετατρέποντας το άλσος Νέας Σμύρνης σε χώρο υποδοχής των μεγαλύτερων παραγωγών και καλλιτεχνικών δράσεων της σεζόν, φιλοξενώντας περισσότερους από δυο χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Αθήνα.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των προβολών.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.