Τhe X-MAS & New Year’s Eve Meet Market

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, μουσική από αγαπημένους djs και 100+ πάγκους με δημιουργίες

Φέτος τα Χριστούγεννα γιορτάζονται όχι μόνο με ένα αλλά με δυο Meet Markets, ξεκινώντας από το Χριστουγεννιάτικο Meet Market που θα γίνει στην Αθηναϊδα. Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, μουσική από αγαπημένους djs και 100+ πάγκους γεμάτους με δημιουργίες και κατασκευές από εγχώριους σχεδιαστές, καλλιτέχνες και μικρές επιχειρήσεις.

Χριστουγεννιάτικους εορτασμούς, ψώνια και διασκέδαση. Παράλληλα με το Meet Market γίνονται δραστηριότητες, με ελεύθερη είσοδο, για τους μικρούς φίλους όπως δυο παιδικές παραστάσεις, face painting, παιχνίδι και αφήγηση στη Μουσική Σκηνή, χαλαρωτικό Thai Yoga Massage για όλες τις ηλικίες και όπως κάθε φορά υπάρχουν παιχνίδια που μπορούν να κερδίσουν παίζοντας το παιχνίδι στο κεντρικό ταμείο.

Για όποιον δεν προλάβει, θα γίνει ένα μικρό αλλά δυνατό N.Y.E. Meet Market Edition, την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου από τις 13:00 μέχρι τις 20:00 το βράδυ στο πολυσύχναστο στενό της Αβραμιώτου, στο six d.o.g.s, όπου 20+ σχεδιαστές, κατασκευαστές και παραγωγοί που δεν συμμετείχαν στο χριστουγεννιάτικο θα στήσουν πάγκους με τα προϊόντα τους στο συναυλιακό χώρο, στη γκαλερί και στο φουαγιέ. Όπως πάντα τη μουσική θα διαλέγουν αγαπημένοι djs και στο κεντρικό ταμείο θα υπάρχουν δώρα που μπορείτε να κερδίσουν όλοι δωρεάν παίζοντας παιχνίδια.

Ακολουθεί το πρόγραμμα Μουσικής Σκηνής Aθηναϊδας:

– Σάββατο 19 Δεκεμβρίου
14:00 – 15:30: «Πανηγυράκι» παιδικό εικαστικό εργαστήρι με τη Βασιλική Σπύρου
15:30 – 16:30: face painting για παιδιά από τη Δανάη
16:30 –  17:30: Θέατρο Ρετρό – «ΒατΡαπουνζέλ» παιδική θεατρική παράσταση

– Κυριακή 20 Δεκεμβρίου
14:00 – 16:00: «Πυγολαμπίδες»
16:00 – 17:00: Ταξιάρχης Μπεληγιάννης , αφήγηση χριστουγεννιάτικων παραμυθιών
17:00 – 18:30: Ομάδα Δον Κιχώτες: «Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη» παιδική θεατρική παράσταση

Λίγα λόγια για τις δραστηριότητες:

«Ιερό Δώμα – Τhai Yoga Massage room»
19 & 20/12/2015: 13:00 – 23:00
Και αυτή τη φορά, μαζί στο Meet Market η ομάδα θεραπευτών το «Ιερό Δώμα» προσφέρει ολιγόλεπτες συνεδρίες μασάζ με ελεύθερη εισφορά, σε μια προσπάθεια γνωριμίας του κοινού με το Τhai Yoga Massage. Τέσσερα ειδικά διαμορφωμένα δωματιάκια περιμένουν για μια στάση χαλάρωσης, μια μικρή επαφή ανθρωπιάς και αγάπης.

Το Thai Yoga Μassage βασίζεται σε πιέσεις και διατάσεις του σώματος, ενεργοποιώντας έτσι τη ροή της ζωτικής ενέργειας και αφήνοντας τον δέκτη με μια βαθειά αίσθηση χαλάρωσης και ευεξίας.

«Πανηγυράκι» κινητό εργαστήρι εικαστικών με τη Βασιλική Σπύρου
Ο παιδικός μικρόκοσμος θα γίνει τέχνη πάνω σε υφασμάτινα γιορτινά στολίδια από τους μικρούς επισκέπτες του The Meet Market. Τα στολίδια που θα κατασκευαστούν θα ανήκουν στο κάθε παιδί που θα τα δημιουργήσει, δώρο ελπίδας και τύχης από το κινητό εργαστήρι εικαστικών & τη Βασιλική Σπύρου.

Η Θέατρο Ρετρό παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά το θεατρικό έργο «ΒατΡαπουνζέλ» της Μαργαρίτας Κυραγιάννη. Η ΒατΡαπουνζέλ είναι βασισμένη σε παραμύθια των αδερφών Γκριμ και το θεατρικό κείμενό της είναι γραμμένο σε ποιητικό λόγο.

Υπόθεση
Μεγαλώνοντας σε ένα μικρό διαμέρισμα της Αθήνας δυο αδελφές, με την παιδική τους φαντασία να καλπάζει, καλούνται να φέρουν στα μέτρα τους, τους κόσμους που γεννάει το παιδικό τους μυαλό. Με αφορμή τα γνωστά παραμύθια: Βασιλιάς Βάτραχος και Ραπουνζέλ και με υλικά την παιδικότητα τους αλλά και ό,τι μπορούν να ξετρυπώσουν από τη μικρή αποθήκη του σπιτιού τους ξεκινάνε να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα. Να παίζουν. Αυτό που καμία τους όμως δεν μπορεί να φανταστεί είναι το πόσο πιο κοντά θα έρθει η μία στην άλλη μόλις το παραμύθι τελειώσει και καταλάβουν πως όλοι οι άνθρωποι κρύβουν μέσα τους ένα μικρό βατραχάκι ή μία όμορφη πριγκίπισσα και πως η αγάπη φτιάχνει κόσμους που χωράνε παντού. Ακόμα και στο μικρό τους διαμέρισμα.

Διάρκεια 60′ και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 9 ετών
Ώρες: 15:30 – 16:30

«Πυγολαμπίδες» παιδικό παιχνίδι
«Καινούργια παπούτσια για τη νέα χρονιά, καινούργια παπούτσια για το στόλισμα του δέντρου. Ευχές, παραμύθια, τραγούδια και πάλι ευχές. Σε ένα Χριστουγεννιάτικο παιχνίδι συναντιούνται οι Πυγολαμπίδες, οι ευχές και τα γιορτινά παπούτσια . Τι δρόμο θα πάρουν;»
Κυριακή στις 14:00 & στις 15:00, απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες

Ταξιάρχης Μπεληγιάννης – Αφήγηση για παιδιά
Παραδοσιακά κάλαντα και παραμύθια με ζώα και καρκατζέλια. Μύθι μύθι παραμύθι, το κουκί και το ρεβίθι. Ελάτε να πούμε παραμύθια για αταίριαστος γάμους μα και ταιριαστούς, για  καλικάντζαρους, γριές και έξυπνα παιδιά. Παραμύθια που ταξίδεψαν από στόμα σε στόμα και έφτασαν ως το meet market για να ακουστούν.

Αφήγηση: Ταξιάρχης Μπεληγιάννης
Διάρκεια 60′ – για όλες τις ηλικίες

Δον Κιχώτες – παιδική παράσταση: Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη – The Musical!
Διαδραστική θεατρική διασκευή του βιβλίου «Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη» του συγγραφέα Κυριάκου Χαρίτου.

Υπόθεση
Για χρόνια και χρόνια κάθε Χριστούγεννα, Μελομακάρονα και Κουραμπιέδες τρώγανε τα μουστάκια τους στον πιο αστείο πόλεμο του κόσμου. Ο Φον Κουραμπιές, ο κόμης Μελομακαρόνης, μερικές νηστικές αρκούδες, κάτι παράξενοι σκίουροι, οι κηπουροί των ονείρων κι άλλοι πολλοί χαρακτήρες. Μια μέρα όμως μια ξαφνική χιονοθύελλα τα άλλαξε όλα στην πιο αλλιώτικη χριστουγεννιάτικη μουσική περιπέτεια.

Διάρκεια: 80’  και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-8 ετών

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.