Yogananda – Το Ταξίδι της Αφύπνισης

Ένα αντισυμβατικό βιογραφικό ντοκιμαντέρ για τον θρυλικό Παραμαχάνσα Γιογκανάντα

Το ντοκιμαντέρ «Yogananda – Το Ταξίδι της Αφύπνισης» των Πάολα ντι Φλόρο και Λίζα Λίμαν για τον θρυλικό Παραμαχάνσα Γιογκανάντα που μύησε τον δυτικό κόσμο σε μία νέα κοσμοθεωρία κι έγινε ευρύτερα γνωστός από το βιβλίο του, που ενέπνευσε και εξακολουθεί να εμπνέει γενιές και γενιές: «Η αυτοβιογραφία ενός Γιόγκι» προβάλλεται στον Κινηματογράφο Δαναό, από τις 7 Μαΐου.

Ο Τζόρτζ Χάρισον των Beatles είχε ένα δωμάτιο γεμάτο αντίτυπα του βιβλίου για να χαρίζει στους φίλους του, και ο Στιβ Τζομπς ο ιδρυτής της Apple, είχε μόνο αυτό το βιβλίο στο i-pad του. Το ντοκιμαντέρ «Yogananda – Το Ταξίδι της Αφύπνισης», είναι ένα αντισυμβατικό βιογραφικό ντοκιμαντέρ που τοποθετεί τον Γιογκανάντα στο πλαίσιο της εποχής του, επιτρέποντας μεγαλύτερη κατανόηση της ιστορίας της Γιόγκα στην Αμερική και τι είναι πραγματικά αυτή η πρακτική. Τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ διήρκησαν περισσότερα από 3 χρόνια και στην ταινία χρησιμοποιήθηκαν πληροφορίες που συλλέχθηκαν από περισσότερες από 30 χώρες της Ανατολής και της Δύσης για τη σύγχρονη αλλά και αρχαία ανάγνωση της γιόγκα, για να γίνει πιο κατανοητή η λειτουργία τους. Ωστόσο, πιο σημαντική είναι η επιδίωξη του ντοκιμαντέρ να συναντηθούν οι προσωπικές πνευματικές διαδρομές των ανθρώπων και να οδηγηθούν όλες προς τον ίδιο προορισμό, διατηρώντας τη μοναδικότητά τους στο σύμπαν. Στόχος του ντοκιμαντέρ είναι να εμπνεύσει τους θεατές να αφυπνιστούν. Να βρουν το φως και να νικήσουν το σκοτάδι των καιρών.


Δείτε το trailer της ταινίας «Yogananda – Το Ταξίδι της Αφύπνισης»

Δεν είναι μία ταινία μόνο για εκείνους που αγαπούν τη γιόγκα αλλά για όλους όσοι αγαπούν τη ζωή. Είναι τελικά η ιστορία της ίδιας της ανθρωπότητας: ο αγώνας όλων των ανθρώπων να απελευθερωθούν από τη δυστυχία και να επιδιώξουν τη διαρκή ευτυχία και την ψυχική πληρότητα.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

8 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.