H έκθεση της Yoko Ono «Ex-it » παρουσιάζεται στη Θεσσαλονίκη

Η εγκατάσταση - σχόλιο της Yoko Ono για τη ζωή, το θάνατο, την επιστροφή και την μετενσάρκωση

Εικαστικός, σκηνοθέτης, performer, ακτιβίστρια και multimedia διαδραστική καλλιτέχνις, η Yoko Ono αποτελεί το πιο βαρύ χαρτί των φετινών Δημητρίων, καθώς για ένα μήνα θα «καταλάβει» το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Η αιώνια σύντροφος του Τζον Λέννον παραμένει ανήσυχη, απείθαρχη, αταξινόμητη και με μια ολόδική της γλώσσα, που, σταθερά κινούμενη γύρω από το avant guarde και το εννοιολογικό, άπτεται και υπερίπταται μεταξύ ονειροφαντασίας και ρεαλισμού.

Με την εγκατάσταση «Ex-it»– σχόλιο για τη ζωή, το θάνατο, την επιστροφή και την μετενσάρκωση– να εξάπτει τη φαντασία του κοινού, αλλά και με το περίφημο διαδραστικό πρότζεκτ Skyladders, όπως και πλήθος από performances περί του μεταναστευτικού, αλλά και της ζωής πριν και μετά τον θρύλο της μουσικής John Cage –γιατί αυτό είναι το Sky Piece to Jesus–, η μούσα του Λέννον θα αναστατώσει τα ελληνικά εικαστικά δρώμενα.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.