Λαμπατέρια 2016

Ένα φεστιβάλ στους πρόποδες του όρους Δίρφυς με εναλλακτικά μουσικά είδη, από το rock και τη reggae έως την ambient και την techno

Το Λαμπατέρια Festival επιστρέφει για δεύτερη συνεχή χρονιά από τις 2 έως και τις 4 Σεπτεμβρίου και πραγματοποιείται στα Έρια της Κεντρικής Εύβοιας, δίπλα στους καταρράκτες και στους πρόποδες του όρους Δίρφυς. Η είσοδος είναι δωρεάν και οι επισκέπτες θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν την φύση με δυνατότητα για ελεύθερο camping σε σκιερό χώρο, καθώς και να πάρουν μέρος σε μια μεγάλη γκάμα από παράλληλες δημιουργικές δραστηριότητες, με την συμμετοχή περισσότερων από 100 καλλιτεχνών.

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει τρία μουσικά stage (Satyr, River και Dry Techno) που καλύπτουν όλα τα εναλλακτικά μουσικά είδη, από το rock και τη reggae έως την ambient και την techno. Συναυλίες, live acts και dj sets από καλλιτέχνες, όπως οι Αέρα Πατέρα, Αννα Γουλα, Narcosis, Kilimanjaro, Junior X, Cydelix, Spiros Kaloumenos, Van Morph, Dennis Bunas, Softcore, Fayek κ.ά.

Επιπρόσθετα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν θεατρικά δρώμενα, εικαστικές εκθέσεις και προβολές, να πάρουν μέρος σε εργαστήρια χειροτεχνίας και κατασκευών, εκπαιδευτικά σεμινάρια και διαλέξεις, αλλά και να ξεκουραστούν στο ειδικά διαμορφωμένο healing area με παραμύθια για ενήλικες, βιωματικό παιχνίδι, yoga, thai massage και σαμάνικο διαλογισμό.

Όλα αυτά σε έναν ειδικά διαμορφωμένο, φωταγωγημένο και εορταστικό χώρο με ποτά και φαγητά που διατίθενται σε οικονομικές τιμές, σύμφωνα με τη φιλοσοφία των διοργανωτών. Παρέχεται επίσης ελεύθερη πρόσβαση σε πηγή με φρέσκο τρεχούμενο νερό, αλλά και η δυνατότητα αγοράς αγνών τοπικών προϊόντων, όπως μέλι και κρασί, καθώς και μοναδικών καλλιτεχνικών δημιουργιών και χειροτεχνιών. Όσοι δεν επιθυμούν να κατασκηνώσουν δωρεάν στον χώρο του φεστιβάλ, μπορούν να ενοικιάσουν δωμάτιο στη γειτονική περιοχή της Στενής.

Το Λαμπατέρια είναι ένα εναλλακτικό φεστιβάλ που προάγει το σεβασμό στη φύση, την αγάπη για τις τέχνες, την στήριξη των εκάστοτε τοπικών ανεξάρτητων παραγωγών και την δημιουργική ανταλλαγή ιδεών. Διοργανώνεται από την αυτοοργανωμένη συλλογικότητα Καθρέφτης Τεχνών & Ιδεών, σε συνεργασία με την ομάδα generators community, με έδρα την Εύβοια και ήδη από την πρώτη χρονιά διεξαγωγής του, κατάφερε να προσελκύσει περίπου 1000 επισκέπτες από όλη την Ελλάδα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.