Ορίζοντες

Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, Κτήριο Παλαιού Ταχυδρομείου

Εκθέσεις - Ορίζοντες

Η τέχνη συνοδοιπόρος της απεξάρτησης

03.02.2012 έως 18.02.2012

ομαδικές εκθέσεις | Πρόγραμμα Εκθέσεων 2012 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Η τέχνη γίνεται για άλλη μία φορά αρωγός και συνοδοιπόρος της απεξάρτησης, μέσω της πρωτοβουλίας του Συλλόγου Οικογένειας του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ, ο οποίος για δεύτερη χρονιά διοργανώνει εικαστική έκθεση, με στόχο την προβολή του έργου και την οικονομική ενίσχυση του προγράμματος.

Την καλλιτεχνική δράση, που υπό τον τίτλο «Ορίζοντες» θα  πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη του Πειραιά, στο ανακαινισμένο νεοκλασικό κτίριο του Παλαιού Ταχυδρομείου, από 3 έως 18 Φεβρουαρίου 2012, στηρίζουν 120 αναγνωρισμένοι εικαστικοί που προσφέρουν τα έργα τους. Στην έκθεση, που έχει επιμεληθεί ο κριτικός τέχνης κ. Μάνος Στεφανίδης, περιλαμβάνονται έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής και σχέδια.

Ένας από τους βασικούς στόχους των θεραπευτικών προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ είναι η επανένταξη των μελών τους και ο δημιουργικός τους διάλογος με την κοινωνία. Δράσεις σαν και αυτή, αποδεικνύουν ότι η τέχνη είναι ένα από τα καταλληλότερα οχήματα για να συναντηθούν το εγώ με το εμείς, να αρθούν προκαταλήψεις και στερεότυπα και να έρθουν στην επιφάνεια αισθήματα αλληλεγγύης και συλλογικότητας.

Πληροφορίες εκδήλωσης

Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, Κτήριο Παλαιού Ταχυδρομείου

Φίλωνος 29, Πειραιάς,

Δευτέρα - Παρασκευή: 17.00 - 21.00
Σάββατο - Κυριακή: 10.00 - 21.00 

Είσοδος ελεύθερη

Σχόλια

blog comments powered by Disqus

Πείτε τη γνώμη σας

  • (2 ψήφοι)