Λέσχη Αλλόκοτων Επαγγελμάτων
Gallery Batagianni
Ομαδική έκθεση
26.04.2012 έως 23.06.2012
Η έκθεση δανείζεται τον τίτλο της από το ομώνυμο βιβλίο του Βρετανού συγγραφέα και επονομαζόμενου "πρίγκηπα του παράδοξου" Gilbert Keith Chesterton (1874 -1936) που εκδόθηκε πρώτη φορά το 1905.
Αλλά τι είναι η Λέσχη Αλλόκοτων Επαγγελμάτων;
Σύμφωναμε τον G.K. Chesterton: « Πρόκειται για μια εκκεντρική μποέμικη λέσχη που θέτει μόνον έναν αλλά αποκλειστικό όρο για την εγγραφή των μελών της˙ ότι ο υποψήφιος πρέπει να έχει επινοήσει αυτός ο ίδιος τον τρόπο με τον οποίο κερδίζει τα προς το ζην. Πρέπει δηλαδή να είναι ένα ολότελα καινούργιο επάγγελμα.
Κατά συνέπεια, η Λέσχη δεν θα δεχόταν ποτέ κάποιον που απλώς και μόνον αποφάσισε να περνά τις μέρες του μαζεύοντας άδεια σαρδελοκούτια, εκτός κι αν το είχε αναγάγει σε ρωμαλέα εμπορική επιχείρηση. » (ΑΓΡΑ, Αθήνα, 1988)
Η Λέσχη Αλλόκοτων Επαγγελμάτων διαπραγματεύεται το παράδοξο της επαγγελματικής καλλιτεχνικής ταυτότητας και την αλλόκοτη γοητεία του έργου τέχνης. Αλλά κυρίως η έκθεση πραγματοποιείται στον ελεύθερο χώρο που προσφέρουν οι δημιουργικές και ποιητικές πρακτικές, οδηγώντας στα όρια τους συνηθισμένους αντιληπτικούς μηχανισμούς και ακυρώνοντας τα προφανή και γρήγορα συμπεράσματα.
Επιμέλεια: Αλέξιος Παπαζαχαρίας
Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Βασίλης Βασιλακάκης, Βασίλης Ζωγράφος, Χριστίνα Κάλμπαρη, ΛεωνίδαςΠαπαδόπουλος, Φίλιππος Τσιτσόπουλος, Πάνος Χαραλάμπους, Γιώργος Χαρβαλιάς, Γιώργος Χατζημιχάλης
Πληροφορίες εκδήλωσης
Gallery Batagianni
Ηρακλείτου 3, Kολωνάκι, Αθήνα 10674, +302103618188, http://www.batagiannigallery.com/Τρίτη - Παρασκευή: 11.00 - 14.00 και 18.00 - 21.00
Σάββατο: 11.00 - 15.00
Είσοδος ελεύθερη



Σχόλια