Τραγούδια γύρω από τη Μεσόγειο, τη Mare Nostrum και την Έσω θάλασσα των Ελλήνων
Eliart
Με τη Lamia Bedioui
10.02.2012
H Tυνήσια τραγουδίστρια Lamia Bedioui παρουσιάζει την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στο Eliart ένα μουσικό ταξίδι γύρω από τη Μεσόγειο, τη Mare Nostrum των Ρωμαίων και την Έσω Θάλασσα των Ελλήνων.
Η κλειστή αυτή υδάτινη έκταση μοιάζει με την Πηγή ή και το Πηγάδι των μύθων γύρω από το οποίο οι πολιτισμοί συναντιούνται και οι αυτοκρατορίες σταυρώνουν τα σπαθιά τους.
Η Lamia Bedioui και το συγκρότημα της με τα παλιά όργανα του τόπου μας και της ανατολικής Μεσογείου, τη λύρα, το κανονάκι, το ούτι και τα κρουστά αναζητούν φωνές που χάθηκαν στο χρόνο, φωνές που είναι πάντα εδώ.
Είναι η μέρα της γιορτής, είναι το νανούρισμα και το μοιρολόι. Η βοή της καρδιάς της πόλης και η σιωπή της ερήμου γεμάτη λιμάνια και σοκάκια μυστικά που οδηγούν σε κρυφούς τόπους της ψυχής. Τόπους του πεύκου, της φοινικιάς, της συκιάς, της κυπαρίσσου, της αμπέλου.
Είσοδος
€10 (με κρασί ή μπίρα)

Σχόλια