Με το μέτρο του Σαίξπηρ

Θέατρο Δίπυλον

Θεατρικές Παραστάσεις - Χορευτικές Παραστάσεις - Με το μέτρο του Σαίξπηρ

Μια διασκευή της κωμωδίας Με το ίδιο μετρο του Γουίλλιαμ Σαίξπηρ, από την Ράια Μουζενίδου

19.11.2011 έως 08.04.2012

κλασσικό έργο | κωμωδία | Θεατρικές Παραστάσεις 2012 | Χορευτικές Παραστάσεις 2012 | Πρόγραμμα Θεατρικών και Χορευτικών Παραστάσεων 2012 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Με αφορμή τον Σαίξπηρ και χώρο δράσης ένα… Bordel Theatre, η Ράια Μουζενίδου, διασκευάζει την κωμωδία του μεγάλου δημιουργού ''Με το ίδιο μέτρο'' και στρέφει φέτος τα θεατρικά μάτια στο Δίπυλον, από τις 19 Νοεμβρίου.

Όλος ο κόσμος είναι μια σκηνή, έλεγε ο Σαίξπηρ. Κι εμείς που έλαχε να ζούμε στο σημερινό κόσμο λέμε: “όλος ο κόσμος είναι ένα πορνείο”.

Φτιάξανε λοιπόν ένα Βοrdel Τheater – κατά το Βar Τheater, Street Theater κλπ. Η θεατρική αίθουσα μετατράπηκε σε μπαρ ενός πορνείου και οι ηθοποιοί έγιναν πόρνες, ζιγκολό, τραβεστί, πατρόνες, πορτιέρηδες και κάθε είδους άνθρωποι που μπορεί να συχνάζουν εκεί. Αυτομάτως και οι θεατές έγιναν οι πελάτες αυτού του οίκου ανοχής, που θα έχουν την τύχη να παρακολουθήσουν μια παράσταση που ετοίμασαν οι υπάλληλοι του για να τους διασκεδάσουν, καθώς κάποιες φορές, όπως π.χ. στις εθνικές εορτές, τα “πονηρά” δωμάτια είναι κλειστά, σύμφωνα με τον νόμο. Το έργο, μέσα απ' το ξετύλιγμα της ιστορίας του, μας φανερώνει τον τρόπο που λειτουργεί μια διεφθαρμένη κοινωνία. Μας αφηγείται πώς μπαίνει σε ισχύ ένας παλιός νόμος που απαγορεύει την συνουσία εκτός γάμου. Ο Σαίξπηρ, βάζοντας στο κέντρο την ακατάβλητη ορμή της γενετήσιας πράξης, εξετάζει το θέμα της εξουσίας, του συμφέροντος, της αδερφικής αγάπης, της εφαρμογής των νόμων, του πρέπει και του θέλω, του είναι και του φαίνεσθαι» Σημειώνει η σκηνοθέτης.

Συντελεστές

Διασκευή - Σκηνοθεσία - Εικαστική διαμόρφωση: Ράια Μουζενίδου
Μουσική: Στάμος Σέμσης
Στίχοι τραγουδιών: Λευτέρης Παπαδόπουλος
Θεόδωρος Κανδηλιώτης
Χορογραφίες: Άντεια Ολυμπίου
Βοηθός σκηνοθέτη: Μένια Αναγνωστοπούλου
Βοηθοί εικαστικών: Μαριάννα Κέλαλη, Κλαίρη Κονταξή
Παίζουν: Πάνης Καλοφωλιάς (Φωτογράφος που δουλεύει στο Bordel Theater, εμφανίζεται ως: Λουσιφέριος, Αστυφύλαξ Μαζόχτρας, Κατάδικος Αδάμαστος)
Θεόδωρος Κανδηλιώτης (Tραβεστί που εμφανίζεται ως: Τίμιος Δούκας)
Μαρίνα Κάτσικα
(Πόρνη που εμφανίζεται ως: Μαριάννα, Όργανο εξουσίας, Κύριος Ορθός, Ηγούμενος)
Ράια Μουζενίδου (Μαντάμ Ραίσσα, που εμφανίζεται ως: Μαντάμ Σουτιέν, η πατρόνα ενός οίκου ανοχής)
Θανάσης Μπουρλιάσκος (Πιανίστας που εμφανίζεται ως: Κλαρίνιος, Δικαστής Δικαιόφρων, Δήμιος Πέλεκης)
Ολυμπία Σκορδίλη (Πόρνη που εμφανίζεται ως: Δόκιμη καλόγρια Ιζαμπέλα)
Παναγιώτης Σούλης (Ζιγκολό, που εμφανίζεται ως: Άγγελος, Μαστροπός Πομπής)

Τιμές εισιτηρίων

Γενική είσοδος 15€
Φοιτητικό 10€

Πληροφορίες εκδήλωσης

Θέατρο Δίπυλον

Καλογήρου Σαμουήλ 2 & Διπύλου, Αθήνα (Πλατεία Κουμουνδούρου) , http://www.dipilon.com

Σάββατο στις 21.00
Κυριακή στις 19.00

Είσοδος 10 - 15 ευρώ

Σχόλια

blog comments powered by Disqus

Πείτε τη γνώμη σας

  • (0 ψήφοι)