Η Μεταμόρφωση

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Θεατρικές Παραστάσεις - Χορευτικές Παραστάσεις - Η Μεταμόρφωση

Η ομάδα Σημείο Μηδέν παρουσιάζει σε θεατροποιημένη μορφή το διήγημα του Φράντς Κάφκα

26.04.2012 έως 27.05.2012

Θέατρο - Χορός | Κοινωνικό έργο | Θεατρικές Παραστάσεις 2013 | Χορευτικές Παραστάσεις 2013 | Πρόγραμμα Θεατρικών και Χορευτικών Παραστάσεων 2013 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Η ομάδα Σημείο Μηδέν συνεχίζει την έρευνά της πάνω στο έργο του Φραντς Κάφκα παρουσιάζοντας σε θεατροποιημένη μορφή  το διήγημα Η Μεταμόρφωση από τις 26 Απριλίου στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη.

Ο μεταφραστής και σκηνοθέτης της παράστασης Σάββας Στρούμπος διερωτάται σχετικά με την παράσταση "Τι σημαίνει για μας μεταμόρφωση και πόσο κυριολεκτικά μπορούμε να την αντιληφθούμε; Τα πρόσωπα της Μεταμόρφωσης δρουν και αντιδρούν σα να είναι μπλεγμένα μεταξύ τους με χιλιάδες νήματα, σε έναν παράλογο λαβύρινθο θρυμματισμένων ειδώλων, όπου οι βασανιστικά παγιωμένες και επαναλαμβανόμενες κοινωνικές συμπεριφορές έρχονται να διαμορφώσουν μια παράλογη μηχανή ποικίλων ψυχοσωματικών παραμορφώσεων, χωρίς καμιά δυνατότητα διαφυγής. Λειτουργούν σε μια αέναη επαναληπτικότητα, χωρίς ίχνος επίγνωσης της κατάστασης τους. Η ίδια τους η άγνοια για τα αδιέξοδα που αναπαράγουν και το μηχανικά αέναο των πράξεων τους τα μεταμορφώνει, τελικά, σε όντα πάσχοντα, έγκλειστα στη φυλακή των δικών τους εικόνων για τον εαυτό-τους-και-τον-κόσμο. Η Μεταμόρφωση αποτελεί ακριβώς αυτήν την ατέλειωτη κραυγή αγωνίας ενάντια στον αυτόβουλο και υπαρξιακό εγκλεισμό των σύγχρονων ανθρώπων. Οι άνθρωποι, όμως, μπορούν να δράσουν και διαφορετικά. Έχουν πάντα τη δυνατότητα να σπάσουν τα δεσμά της κάθε φυλακής τους, να δημιουργήσουν ρήγματα στις παραστάσεις της καθημερινότητας τους, τη δυνατότητα να δώσουν ένα τέλος στον όποιον εφιάλτη κι επιτέλους, να δράσουν δημιουργικά προς τον εαυτό τους-και τον κόσμο."

Συντελεστές

Μετάφραση: Σάββας Στρούμπος, Δανάη Σπηλιώτη
Σκηνοθεσία: Σάββας Στρούμπος
Παίζουν: Μαρία Αθηναίου, Ελεάνα Γεωργούλη, Θοδωρής Σκυφτούλης, Σάββας Στρούμπος, Μιλτιάδης Φιορέντζης.

Η παράσταση γίνεται με την αιγίδα της Πρεσβείας της Τσεχικής Δημοκρατίας.

Τιμές εισιτηρίων

15€, Κανονικό 
10€, Φοιτητές/ Μαθητές / Σπουδαστές/ Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ)/ Άτομα άνω των 65 ετών/ ΑμΕΑ
7€, Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ)/ Νέοι έως 25 ετών/ Κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/ Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού ΥΠ.ΠΟ.Τ

Πληροφορίες εκδήλωσης

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, 210 3418550 , http://www.mcf.gr/

Πέμπτη-Κυριακή στις 21.30

Είσοδος 7 - 15 ευρώ

Σχόλια

blog comments powered by Disqus

Πείτε τη γνώμη σας

  • (0 ψήφοι)
Mobile apps
Mobile apps