Ο άνεργος και Ο μύθος της κατσίκας
Blue Bar
Δυο μονόπρακτα του Γιώργου Σκούρτη
29.01.2012 έως 01.04.2012
Από την Κυριακή 29 Ιανουαρίου η ομάδα Υστερόγραφο συνεχίζει τις παραστάσεις των μονόπρακτων του Γιώργου Σκούρτη ΄΄Ο άνεργος΄΄ και ΄΄Ο μύθος της κατσίκας΄΄ στο Blue bar.
Ένας άνεργος στη χώρα της κομπίνας και μια κατσίκα – δούλα που ζητάει την ελευθερία της. Καυστικό χιούμορ και δυνατή πολιτική σάτιρα. Ο άνεργος, ο Βασίλης, περνάει το χρόνο του ανάμεσα στο καφενείο, τον ιππόδρομο και το σπίτι του. Εκεί τον περιμένει η γυναίκα του, η Μίνα, κλεισμένη μέσα όλη μέρα αφού δεν την αφήνει εκείνος να δουλέψει. Στην κοινωνία που ζουν δουλειές δεν υπάρχουν και κυριαρχεί η κομπίνα. Το κόλπο για να γίνει πλούσιος από τη μια στιγμή στην άλλη ψάχνει και ο Βασίλης.
«Ο μύθος της Κατσίκας» είναι μια αλληγορία της πάλης των τάξεων. Εκφραστές της το αφεντικό και η κατσίκα, που ικανοποιεί κάθε επιθυμία του. Η «συνεργασία» τους αναπόφευκτα θα καταλήξει σε σύγκρουση.
Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Γιώργος Γιανναράκος
Κοστούμια: Νίκη Πέρδικα
Μουσική: Κώστας Μαντζώρος
Επιμέλεια κίνησης: Δήμος Αμπράζης
Φωτογραφίες: Ζαφείρω Βλάχου
Παίζουν οι ηθοποιοί:
Ο άνεργος
Μίνα: Μαρβίνα Πιτυχούτη
Βασίλης: Θοδωρής Τσουανάτος
Ο μύθος της κατσίκας
Κατσίκα: Αγγελική Δέλλα
Αφεντικό: Σπύρος Ζουπάνος
Παρουσιαστής: Στέφανος Νικολαΐδης

Σχόλια