Stallerhof

Θέατρο του Νέου Κόσμου

Θεατρικές Παραστάσεις - Χορευτικές Παραστάσεις - Stallerhof

Πνευματική καθυστέρηση και συναισθηματική ψυχρότητα, το έργο του Φραντς Ξάβερ Κρετς

18.01.2012 έως 29.04.2012

σύγχρονο έργο | Κοινωνικό έργο | Θεατρικές Παραστάσεις 2012 | Χορευτικές Παραστάσεις 2012 | Πρόγραμμα Θεατρικών και Χορευτικών Παραστάσεων 2012 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Στις 18 Ιανουαρίου ανεβαίνει στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου το έργο του Φραντς Ξάβερ Κρετς ΄΄Stallerhof΄΄ σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου.

Το Stallerhof είναι έργο-σταθμός στη δραματουργία του Κρετς, που επηρέασε τη σύγχρονη θεατρική γραφή και από το 1972 αποτελεί σταθερή αξία στο ρεπερτόριο των ευρωπαϊκών θεάτρων. Η υπόθεση του έργου εκτυλίσσεται σε μια φάρμα της Βαυαρίας.
Η πνευματικά καθυστερημένη Μπέππι υποφέρει από τη συναισθηματική ψυχρότητα των γονιών της, οι οποίοι, θύματα κι αυτοί της δικής τους άγνοιας, δεν την ενθαρρύνουν στο παραμικρό και τη σπρώχνουν όλο και περισσότερο στη μοναξιά. Ο μόνος που της δίνει σημασία είναι ο Ζεπ, εποχιακός εργάτης που δουλεύει κοντά τους, ένας αδέξιος, μοναχικός άντρας λίγο πριν από τη σύνταξη. Μια παράξενη ερωτική σχέση θα αναπτυχθεί ανάμεσα στο κορίτσι και τον ηλικιωμένο άντρα, μια σχέση ανάμεσα στην κακοποίηση και την τρυφερότητα, που θα έρθει στο φως όταν η μικρή θα είναι ήδη έγκυος. Τι σημαίνει να έχεις γεννηθεί στερημένος, να μεγαλώνεις στερημένος, να στερείσαι από κάθε προοπτική; Τι σημαίνει να ζεις στο περιθώριο; Ποια είναι η σχέση της εξαθλίωσης με τη βία; Οι άνθρωποι πορεύονται στη ζωή τους σε συνθήκες που δε διάλεξαν οι ίδιοι. Αιχμάλωτη των γονιδίων, των γονιών και της γονιμότητάς της, τι ελπίδες έχει η νεαρή ηρωίδα να σπάσει τα δεσμά της; Αυτά και πολλά ακόμα ερωτήματα που έθεσε το έργο με εκρηκτικό τρόπο όταν πρωτοπαρουσιάστηκε, το 1972, μας απασχολούν και σήμερα, καθώς ένα νέο ρεύμα απαισιοδοξίας σαρώνει τις ελπίδες για οποιαδήποτε λύση.

Στις 26 Ιανουαρίου στις 12.00 ο Κρετς θα δώσει συνέντευξη τύπου στο Ινστιτούτο Γκαίτε Αθηνών και θα συμμετέχει σε συζήτηση με θέμα “Το θέατρο σε καιρούς πολιτικών ανατροπών” μαζί με τον Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο και τη θεατρολόγο Δήμητρα Κονδυλάκη.

 

Συντελεστές

Μετάφραση: Κοραλία Σωτηριάδου
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Σκηνικό - Κοστούμια: Μαργαρίτα Χατζηιωάννου
Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος
Σχεδιασμός: φωτισμών Σάκης Μπιρμπίλης
Βοηθός σκηνοθέτη: Νικόλ Δημητρακοπούλου
Παίζουν οι ηθοποιοί: Αμαλία Αρσένη, Μάνος Βακούσης, Μαρία Καλλιμάνη, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος

Τιμές εισιτηρίων

Σάββατο, Κυριακή: Κανονικό 20€, Εκπαιδευτικών 17€, Φοιτητικό 15€
Παρασκευή: Κανονικό 20€, Εκπαιδευτικών 17€, Φοιτητικό (ισχύει και για νέους έως 26 ετών και για άτομα άνω των 65 ετών) 15€, Ανέργων 10€
Τετάρτη, Πέμπτη: Γενική είσοδος 12€

Πληροφορίες εκδήλωσης

Θέατρο του Νέου Κόσμου

Αντισθένους 7 & Θαρύπου, 11743 Aθήνα, http://www.theatroneoukosmou.gr/

Τετάρτη έως Σάββατο στις 21.00
Κυριακή στις 19.30

Είσοδος 10 - 20 ευρώ

Σχόλια

blog comments powered by Disqus

Πείτε τη γνώμη σας

  • (0 ψήφοι)