Τα Αρχιτεκτονικά Αρχεία του Μουσείου Μπενάκη ανοίγουν για πρώτη φορά στα παιδιά

Τα παιδιά θα ανακαλύψουν και θα «αποδομήσουν» αρχιτεκτονικά την Αθήνα του 20ού αιώνα με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κόψε Ράψε Αρχειο-τέκτονα»

Θα είναι εκείνα οι καινούργιοι επιβάτες που θα επισκεφτούν, θα ανακαλύψουν και θα «αποδομήσουν» αρχιτεκτονικά την Αθήνα του 20ού αιώνα. Μέσα από διαδραστικές μεθόδους εξερεύνησης και αναζήτησης, θα γνωρίσουν το εύρος των Αρχιτεκτονικών Αρχείων του Μουσείου, θα δουν διαφορετικούς τύπους αρχιτεκτονικής και πώς αυτοί συνδέονται με τα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες κάθε εποχής.

Μέσα από ένα παιχνίδι παρατήρησης και καταγραφής θα επιχειρήσουν μία οπτική ανάλυση των όψεων των κτηρίων, εφευρίσκοντας έναν δικό τους τρόπο ανάγνωσης της αρχιτεκτονικής, και βέβαια θα βάλουν τους δικούς τους κανόνες.

Με αφορμή το παιχνίδι των Σουρεαλιστών cadavre exquis, τα παιδιά αλλάζουν, παραμορφώνουν, πειραματίζονται και οικοδομούν εκ νέου φανταστικά κτήρια. Επιχειρούν μία δημιουργική αποδόμηση της αρχιτεκτονικής γνωστών κτηρίων ώστε να συνθέσουν μια νέα εικόνα συνδυάζοντας διαφορετικές εποχές και ρυθμούς. Μαθαίνουν την Αθήνα αλλιώς…
και μεταφέρουν την εμπειρία τους στην πραγματική πόλη….

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8-11 ετών. Οι εγγραφές ξεκινούν τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018.

Συντελεστές

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: KidA Workshop
Παραγωγή: Αρχεία Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής και Τμήμα Εκπαίδευσης

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.