Ο Μάριος Στρόφαλης γνωστός από τα soundtrack στον κινηματογράφο και την τηλεόραση είναι ένας πολυβραβευμένος συνθέτης και πιανίστας, διεθνώς καταξιωμένος, με μεγάλη δισκογραφία, του οποίου τις μουσικές έχουμε ακούσει σε πάρα πολλές ταινίες όπως: Πίσω πόρτα, Λίστα γάμου, Biloba, Γενναίοι της Σαμοθράκης , Μυστικά και ψέμματα , Να μ΄αγαπάς κ.α., τηλεοπτικές σειρές όπως: 3ος νόμος, 10η εντολή, Ερόϊκα , Μαύρα μεσάνυχτα, Σα γλυκό του κουταλιού, Γλυκόξινο κρασί κ.α. και θεατρικές παραστάσεις όπως: Κίεβο, Αmlet, Bug, Ραχήλ , Δανειστές, Rottweiler κ.α.

Ο Μάριος Στρόφαλης με τις «πολυ-ταξιδεμένες» του μουσικές από τις προσωπικές του συλλογές European Taxim I και ΙΙ, όπου εμπεριέχονται μεσογειακά τάνγκο, βαλς, χαμπανέρες, φλαμένκο, άλλοι χοροί της νότιας Ευρώπης αλλά και τα τραγούδια του Ελληνικά ή Γαλλικά, θεωρείται ένας γνήσιος εκπρόσωπος της λόγιας μουσικής της Μεσογείου.

Το κουαρτέτο του είναι ένα μουσικό σύνολο, με έντονο κινηματογραφικό, νότιο-ευρωπαϊκό στίγμα και συνεχή παρουσία σε εναλλακτικές μουσικές σκηνές, θέατρα και συναυλιακούς χώρους.