Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει για πρώτη φορά στην ιστορία του την «Άννα Καρένινα» του Λέοντος Τολστόι, ένα από τα κορυφαία έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια,  με ένα θίασο πρωταγωνιστών και την Μαρία Ναυπλιώτου στον ομώνυμο ρόλο.

Με φόντο το περιβάλλον της αριστοκρατικής Ρωσίας, όπου οι ανθρώπινες σχέσεις αλλοιώνονται από τις κοινωνικές συμβάσεις, τον καθωσπρεπισμό και την υποκρισία, ο Τολστόι χτίζει την ιστορία της εμβληματικής ηρωίδας του. Η Άννα Καρένινα θα πληρώσει ακριβά το τίμημα του μετεωρισμού της ανάμεσα στο καθήκον προς τον σύζυγό της, Καρένιν, και το πάθος της για τον εραστή της, κόμη Βρόνσκι. Κάθε επιλογή της, αντί να την οδηγεί σε λύση, φαίνεται να την σπρώχνει βαθύτερα στο αδιέξοδο, και το τραγικό της τέλος μοιάζει αναπόφευκτο.

Ο σκηνοθέτης της παράστασης σημειώνει:

«Ένα ταξίδι.
Από την Αγία Πετρούπολη  της συντήρησης στην προοδευτική Μόσχα.
Από τον θεσμό του γάμου στην περιπέτεια του έρωτα.
Από τη λογική στο πάθος.
Από τη φυσική θεώρηση στη μεταφυσική.
Από το δαιμονικό ορμέμφυτο στο Θεό και στη συγχώρεση.
Από την ευτυχία στη δυστυχία.
Από το χθες στο σήμερα.
Από την υποδούλωση και τον καπιταλισμό στην επερχόμενη επανάσταση.
Από το σύνολο στη μονάδα.
Στην ανθρώπινη ύπαρξη.
Από τα σκοτάδια της ψυχής στην αλήθεια και το φως.
Από τη ζωή στο θάνατο.
Από τη γνώση και τη λογική στην ατέρμονη αναζήτηση του ανθρώπου.
Από το μυθιστόρημα στο θέατρο.

Προσπάθησα τίμια και με σεβασμό να κρατήσω στις παλιές ράγες το κλασικό αριστούργημα του Λέοντος Τολστόι, βάζοντας όσο μπορούσα πιο ζωντανά στα κουπέ του τρένου του, τους διαχρονικούς χαρακτήρες και τις σχέσεις των μυθιστορηματικών ανθρώπων του, σε μια από τις πιο δύσκολες θεατρικές εμπειρίες του προσωπικού θεατρικού ταξιδιού μου».