Το Γεωργικό Μουσείο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Γ.Π.Α.), σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (Α.Σ.Κ.Τ.), υποδέχεται από τις 12 Δεκεμβρίου 2018 έως τις 31 Ιανουαρίου 2019 την περιοδική έκθεση «Καλλιέργειες/Cultures», τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 19:00, στο Γεωργικό Μουσείο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η έκθεση περιλαμβάνει επιλεγμένα εικαστικά έργα καθηγητών της Α.Σ.Κ.Τ. και  διοργανώνεται με αφορμή την Δ΄ Διημερίδα Ιστορίας του Περιβάλλοντος με τίτλο «Περιβάλλον και Διατροφή».

Το περιβάλλον και η φύση υπήρξαν ανέκαθεν αντικείμενα της προσοχής των εικαστικών καλλιτεχνών στην Ελλάδα και διεθνώς. Η απεικόνιση της ελληνικής γης, του φυσικού και τεχνητού περιβάλλοντός της, αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί μάλιστα ένα από τα σημαντικότερα επίδικα του τοπικού καλλιτεχνικού κόσμου, καθώς επίσης και της αντίστοιχης ιστοριογραφίας.

Η παρούσα έκθεση αναδεικνύει επιπλέον την αναγκαιότητα, την επιτακτικότητα και την επικαιρότητα της διασύνδεσης ανάμεσα σε φαινομενικά διαφορετικούς κλάδους των επιστημών και των τεχνών, αποτελώντας την πρώτη δράση μιας πρωτότυπης συνεργασίας μεταξύ πανεπιστημιακών φορέων που μέλλει να επεκταθεί και σε άλλα, εκπαιδευτικά και μη, πεδία.