Ένα εφιαλτικό παραμύθι για ενήλικες στο θέατρο ΜΠΙΠ

Eφιαλτικό παραμύθι για ενήλικες

Το νέο έργο της Στέλλας Μαγγανά

Στη θάλασσα το νερό είναι μαύρο. Ξημερώνει.

Ένα κομμάτι του ανατέλλοντος ηλίου πέφτει στη γη και ένας άνθρωπος γεννιέται: «Είναι αγόρι!..καταπώς φαίνεται».

Ο απόηχος της χαραυγής ψιθυρίζει:

«Για να ζήσεις πρέπει πρώτα να πεθάνεις» και το αγόρι ξεκινάει. Περνάει δάση, πόλεις, ερήμους, θάλασσες διψασμένο και άπειρο εντελώς καινούριο ρωτώντας : «Συγγνώμη κύριε, πού μπορώ να βρω τον θάνατο;».

Οι άνθρωποι παγώνουν, εξαγριώνονται, αδιαφορούν, το ταξίδι συνεχίζεται,η ερώτηση πάντα επιμένει, η απάντηση μονίμως αιωρείται ενώ η δύση του ηλίου καταφθάνει όσο εκείνο καλπάζει αγκαλιά με ένα νεογέννητο πάλι πίσω προς τον ήλιο.

Στο έργο της Στέλλας Μαγγανά, με τίτλο «8’19’’» που κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018 στις 21.00 στο θέατρο ΜΠΙΠ, τρεις ηθοποιοί ο Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, η Μαρία Προϊστάκη και η Στέλλα Μαγγανά επιδιώκουν μια αλληγορική πολυδιάστατη αφήγηση για το ταξίδι μας στη ζωή μέσα από μια δυναμική παράσταση πλεγμένη με ηλεκτρονικούς ήχους και digital εικόνες. Παράλληλα με την πρωτότυπη μουσική του Αλέξη Χατζηιωάννου οι ηθοποιοί – αφηγητές χτίζουν με το σώμα και τη φωνή τους έναν κόσμο φαντασιακό, με δικούς του κανόνες, που ξεκινά σαν όνειρο και εξελίσσεται σε έναν μυστήριο εφιάλτη.

Λίγα λόγια για τη Στέλλα Μαγγανά

Η Στέλλα Μαγγανά είναι απόφοιτη της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών (2015 ) και τελειόφοιτη της ΝομικήςΣχολής Αθηνών.Εχει δουλέψει ως ηθοποιός στο θέατρο («Κηδεύω ά Εκπνοή, Δ. Δημητριάδη, Σκην.Ηλέκτρα Φραγκιαδάκη) και στον κινηματογράφο («Κατάληψη» σκην. Αλέξανδρος Χατζής, 2009, « Ελέφαντας» σκην. Βαγγέλης Ζούγλος, 2014, «Red rose» σκην.Sepideh Farsi, 2015, «Το μάτι και το φρύδι» σκην. Κωστής Χαραμουντάνης, 2016, «Το Τέρας κοιμάται» σκην. Κωστής Χαραμουντάνης , 2017 ). Το « 8’19’’» αποτελεί την πρώτη της συγγραφική αλλά και σκηνοθετική δουλειά.

Λίγα λόγια για την Μαρία Προϊστάκη

Η Μαρία Προϊστάκη είναι απόφοιτη της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών ( 2015) και της Νομικής Σχολής Αθηνών. ‘Eχει συμμετάσχει ως ηθοποιός σε παραστάσεις στο Φεστιβάλ Αθηνών, το θέατρο « Θησείον », το Σύγχρονο Θέατρο, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και το ‘Iδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης συνεργαζόμενη με τους Ελένη Σκότη, Ιόλη Ανδρεάδη, Ηλία Κουνέλα και Χρήστο Λύγκα.Επίσης έχει εργαστεί ως βοηθός σκηνοθέτη συνεργαζόμενη με τους Γιώργο Χριστοδούλου, Γιώργο Παπαγεωργίου και Γεράσιμο Μιχελή σε παραστάσεις στο θέατρο του Νέου Κόσμου. Στον κινηματογράφο έχει παίξει σε ταινίες των Κωστή Χαραμουντάνη και Παύλο Βαλσαμίδη.

Λίγα λόγια για τον Κωνσταντίνο Γεωργόπουλο

Ο Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος γεννήθηκε το 1992. Είναι αριστούχος απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών (2015). Ως ηθοποιός έχει συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις σε συνεργασία με την Σοφία Φιλιππίδου και σε κινηματογραφικές ταινίες συνεργαζόμενος με τους Πάνο Κούτρα, Κωστή Χαραμουντάνη, Γιώργο Ζώη. Ασχολείται επίσης με τον χορό.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 10 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.