Ένας μονόλογος με τρεις ηθοποιούς από τους Κilling the fly

Οι Fly Theatre μιλούν για την προσφυγιά. Mετά τη συμμετοχή τους, για πέμπτη φορά, στην παράσταση «Μαγικός Αυλός» του Σάιμον Μακ Μπέρνυ, ιδρυτή της ομάδας Complicite, οι Fly Theatre (Κατερίνα Δαμβόγλου και Robin Beer) επέστρεψαν από το Λονδίνο στην Αθήνα με το έργο τους “Αγγελική”, το οποίο παρουσιάστηκε στο Δώμα του Θέατρου του Νέου Κόσμου την περσινή χρονιά και επιστρέφει από τις 11 Νοεμβρίου 2016 και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, στον Κάτω Χώρο του ίδιου Θεάτρου.

Διαβάστε τη συνέντευξη της Κατερίνας Δαμβόγλου στην Έλενα Γαλανοπούλου

Η “Αγγελική” είναι μια παράσταση για τρεις ηθοποιούς που επιχειρούν με απλά μέσα – την κουκλοπαιχτική, τη μιμική και τα σώματά τους – να μεταφέρουν επί σκηνής το ταξίδι ζωής της Αγγελικής Ματθαίου.

Η παράσταση βασίζεται στην πραγματική ιστορία της ομώνυμης ηρωίδας, μιας προσφυγοπούλας από τις Νέες Φώκαιες της Σμύρνης, όπως η ίδια την παρουσιάζει σε ένα γράμμα της που δημοσιεύθηκε στις εφημερίδες.

Υπόθεση:
Η Αγγελική Ματθαίου, όπως μας υπαγορεύει το κείμενο στην αρχή της παράστασης, είναι «…παιδί της Λωζάνης. Της συνθήκης της Λωζάνης». Η ιστορία της ξεκινά στα 1922 στο σπίτι της, όταν η ηρωίδα ήταν μόλις 6 χρονών. Με την Καταστροφή της Σμύρνης η οικογένειά της αιχμαλωτίζεται από την τουρκική στρατοχωροφυλακή (τσανταρμάδες). Κι έτσι ξεκινά ένα πολύχρονο οδοιπορικό προς τα ενδότερα της Τουρκίας στη διάρκεια του οποίου χάνει όλη της την οικογένεια. Έπειτα από χρόνια καταλήγει στην Αθήνα και τέλος στο Ρέθυμνο. Το μεταναστευτικό είναι ένα φλέγον ζήτημα που συνεχίζει να διχάζει την κοινή γνώμη σε όλη την Ευρώπη.

Μέσα από την προσωπική της ιστορία, η Αγγελική θέτει ξανά τα ερωτήματα «Τί εστί εθνική ταυτότητα;», «Τί εστί έθνος;».

Συντελεστές

Κείμενο: Αγγελική Ματθαίου
Διασκευή Κειμένου: Κατερίνα Δαμβόγλου
Σκηνοθεσία/συνδημιουργία: Κατερίνα Δαμβόγλου, Robin Beer, Jorge Arbert.
Σχεδιασμός Ήχου/Φώτων: Fly Theatre
Σκηνικά/Κοστούμια: Fly Theatre
Παραγωγή: Α. Μ. Κ. Ε. “Βασίλης Δαμβόγλου”.
Οργάνωση Παραγωγής/Επικοινωνία: «The Clap Project»
Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Λέπουρης

Παίζουν: Κατερίνα Δαμβόγλου, Robin Beer, Νεκτάριος Θεοδώρου

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

8 €
- 10 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Μία Απάντηση

  1. Απιστευτη σκηνοθεσια,απιστευτη ερμηνεια. Μπραβο σας!!! Ειναι φοβερο πως με τοσα λιγα υλικα μεσα και με μονα εφοδια το σωμα και τη φωνη μπορει κανεις να αποδοσει και να σου μεταφερει το δραμα της ζωης αυτων των συγκεκριμενων ανθρωπων που βιωσαν ολα αυτα τα γεγονοτα. Συγχαρητηρια!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.