Ο διεθνώς αναγνωρισμένος, νέος Διευθυντής του Μπαλέτου της ΕΛΣ, αφιερώνει τη νέα του χορογραφία στον Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ και τον Γκεόργκ Φρήντριχ Χαίντελ, τους δύο κορυφαίους συνθέτες του Μπαρόκ, οι οποίοι παρά το γεγονός ότι γεννήθηκαν την ίδια χρονιά -το 1685- σε κοντινές πόλεις, δεν συναντήθηκαν ποτέ όσο ζούσαν.

Μέσα από τη σύνθεση των μουσικών τους και τη χορογραφία, ο Φωνιαδάκης επιχειρεί να δημιουργήσει ένα τοπίο όπου το φανταστικό, υποσυνείδητο και μυστικιστικό στοιχείο εναλλάσσεται και συνομιλεί με τον ωμό ρεαλισμό δημιουργώντας ένα ιδανικό “οικοσύστημα” συνάντησης των δύο μουσουργών.

Η παράσταση αποτελείται από τρία μέρη, το Selon Desir, το οποίο ο Φωνιαδάκης έχει πρωτοπαρουσιάσει στο Μπαλέτο της Γενεύης και τα Air και Links, τα οποία χορογράφησε ειδικά για το μπαλέτο της ΕΛΣ. Το τριμερές μπαλέτο Links αποτελεί νέα παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Το πρώτο μέρος του, Selon désir, παρουσιάστηκε το 2004 από το Μπαλέτο του Μεγάλου Θεάτρου της Γενεύης. Συμπληρώθηκε με τα κομμάτια Air και Links, ειδικά για το Μπαλέτο της ΕΛΣ.

Κοινό στοιχείο στα τρία κομμάτια είναι ότι είναι εμπνευσμένα από μουσικές των Γ. Φ. Χαίντελ και Γ. Σ. Μπαχ, δύο σημαντικών συνθετών της μπαρόκ εποχής που γεννήθηκαν ίδια χρονιά σε γειτονικές πόλεις, αλλά δεν συναντήθηκαν ποτέ. Το πάντρεμα αποσπασμάτων έχει επιμεληθεί ο Γάλλος συνθέτης Ζυλιέν Ταρρίντ, του οποίου συνθέσεις περιλαμβάνονται επίσης και στα τρία μέρη του έργου.