Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύνδεσμος Κυριακίου διοργανώνει και φέτος στο φεστιβάλ της Αρβανίτσας, σε ένα τοπίο μέσα στα έλατα του Ελικώνα, 1μιση ώρα με το αυτοκίνητο από την Αθήνα.

Το Μουσικό Φεστιβάλ Δάσους Αρβανίτσας διοργανώθηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2012, με στόχο την ανάδειξη αυτής της τοποθεσίας. Κάθε χρόνο, οι διοργανωτές προσκαλούν καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής σκηνής, για ένα τριήμερο γεμάτο μουσική, στην καρδιά της φύσης.

Η Αρβανίτσα είναι ένα μικρό οροπέδιο δασικής αναψυχής στην καρδιά του Ελικώνα, υπό την προστασία της Δημοτικής Ενότητας Κυριακίου, σε υψόμετρο 1000 μέτρων. Η ανθρώπινη παρέμβαση έχει περιοριστεί στο ελάχιστο, καθώς το μόνο που υπάρχει εκεί είναι μία παραδοσιακή ταβέρνα που εξυπηρετεί όσους επισκέπτονται το συγκεκριμένο χώρο. Βρίσκεται 5΄ λεπτά (7 χλμ) μακριά από το Κυριάκι και 1,5 περίπου ώρα (125 χλμ) από την Αθήνα.

Ένας προορισμό για όσους θέλουν να συνδυάσουν τη φεστιβαλική εμπειρία με τη διαμονή σε ένα παρθένο μέρος, «στην καρδιά του βουνού των Μουσών». Το οροπέδιο απέχει 20 – 30 λεπτά από τις παραλίες του Κορινθιακού κόλπου. Οι περισσότεροι επισκέπτες επιλέγουν την 3ήμερη παραμονή με αντίσκηνα, σε έναν γεμάτο αιωνόβια έλατα φυσικό χώρο, που διατίθεται δωρεάν στους κατόχους των αντίστοιχων 3ήμερων εισιτηρίων.

Tο line-up του φετινού φεστιβαλ:
Παρασκευή 15/7
Θανάσης Παπακωνσταντίνου
Ψαραντώνης
Αλέξανδρος Μπελλές

Σάββατο 16/7
Σωκράτης Μάλαμας
Γιάννης Αγγελάκας
Μisty9

Κυριακή 17/7
Βασιλης Παπακωνσταντίνου
Γιάννης Ζουγανέλης
Στέλιος Καλογήρου
Εrror 404
Βag of Νails