Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του, οργανώνει ένα αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Θεόδωρο Τερζόπουλο, παρουσιάζοντας μια επιλογή από τις παραστάσεις του.

Το αφιέρωμα ξεκινά την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018, στις 18:30, με την προβολή της ιστορικής παράστασης «Βάκχες» του Ευριπίδη που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 17 Ιουνίου του 1986, στο αρχαίο θέατρο Δελφών και στη συνέχεια παίχτηκε 400 φορές στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Είναι η παράσταση σταθμός που καθιέρωσε την περίφημη μέθοδο Τερζόπουλου, ένα σύστημα εργασίας που βασίζεται στο σώμα και που σήμερα διδάσκεται σε έδρες κλασικών σπουδών σε 30 πανεπιστήμια στον κόσμο.

Ο Τερζόπουλος, ερευνά το μεγάλο οντολογικό ζήτημα του ανθρώπου αφενός και αφετέρου το πρωταρχικό, το ουσιώδες που συμβαίνει και εκφράζει την εποχή. Το σώμα του ηθοποιού στο θέατρο του Θόδωρου Τερζόπουλου, μετά την αποδόμησή του, αναπτύσσει δυνατότητες καθόδου στη ρίζα της βαθιάς σωματική του παράδοσης. Είναι η αρχή της μεθόδου του σκηνοθέτη που ακολουθεί εμμονικά τη διδασκαλία και την υλοποίηση της άποψή του, σε παράσταση.
Η μέθοδος του Τερζόπουλου, όπως  έγραψε η ποιήτρια και ζωγράφος Ετέλ Ατνάν είναι σωκρατική αφού υπερασπίζεται την αντίληψη ότι όλοι φέρουν το παρελθόν, τους προγόνους και συμμετέχουν σε μια συλλογική μνήμη εγγεγραμμένη στο μυαλό και το σώμα.

Το υλικό που ο διεθνής Έλληνας σκηνοθέτης εμπιστεύτηκε στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, περιλαμβάνει παραστάσεις και όπερες από τα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου, διεθνείς συναντήσεις αρχαίου δράματος αλλά και παραστάσεις ευρωπαϊκού αστικού θεάτρου, ανεβασμένες στο αίτημα του διαλόγου με το χθόνιο και την ανατροπή.