Φεστιβάλ Βενεζουελάνικου Κινηματογράφου στην Αθήνα

«Φεστιβάλ Βενεζουελάνικου Κινηματογράφου στην Αθήνα» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Έξι κινηματογραφικές παραγωγές που αντιπροσωπεύουν το πολιτιστικό υπόβαθρο της Βενεζουέλας

Η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στο Φεστιβάλ Βενεζουελάνικου Κινηματογράφου, που θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 17 έως την Κυριακή 19 Μαρτίου, με δύο προβολές την ημέρα, στις 19.00 και στις 21.00, στην αίθουσα κινηματογράφου του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης», στην οδό Πειραιώς 206 (κοντά στην οδό Χαμοστέρνας), στον Ταύρο.

Το Φεστιβάλ Βενεζουελάνικου Κινηματογράφου στην Αθήνα, έχει σκόπο να παρουσιάσει στο κοινό την ανάπτυξη και την εδραίωση της κινηματογραφικής βιομηχανίας της Βενεζουέλας, η οποία αποδεικνύεται από την αύξηση της παραγωγής ταινιών, καθώς περισσότερα από εκατό κινηματογραφικά έργα πραγματοποιούνται ετησίως, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων και μικρού μήκους ταινιών.

Με την ευκαιρία αυτή, το Φεστιβάλ Βενεζουελάνικου Κινηματογράφου στην Αθήνα, θα παρουσιάσει έξι κινηματογραφικές παραγωγές που αντιπροσωπεύουν το πολιτιστικό υπόβαθρο της Βενεζουέλας, και αντλούν τη θεματική τους από την ιστορία, την περιπέτεια, τη σύγχρονη πραγματικότητα. Αυτές οι ταινίες ήταν υποψήφιες για πολλά διεθνή βραβεία και κάποιες από αυτές απέσπασαν πολύ σημαντικά βραβεία όπως το Goya, το Χρυσό Κοχύλι στο Φεστιβάλ Σαν Σεμπαστιάν και το βραβείο Χρυσός Λέων στο Φεστιβάλ Βενετίας.

Το κοινό θα έχει τη μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψει το Βενεζουελάνικο κινηματογράφο μέσα από επιλεγμένες ταινίες, όπως το διάσημο «Desde allá» (Από μακριά), που κέρδισε το Χρυσό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ Βενετίας το 2015 και ήταν υποψήφια στα Βραβεία Γκόγια το 2017, το «Azul no tan rosa» (Μπλε και όχι τόσο ρόδινο), βραβευμένο με το Βραβείο Γκόγια για την Καλύτερη Ταινία της Λατινικής Αμερικής του 2013, «Pelo Malo» (Χάλια Μαλλί), που απέσπασε 12 διεθνή βραβεία, συμπεριλαμβανομένου και της Καλύτερης Ταινίας, το «Libertador» (Απελευθερωτής) επιλεγμένη ταινία από τη Βενεζουέλα για τα Βραβεία Όσκαρ, Ξενόγλωσσης Ταινίας, στην 87η απονομή, «Venezzia» (Βενέτσια), Βραβείο Καλύτερης Ξενόγλωσσης ταινίας στο Φεστιβάλ Sonoma στις ΗΠΑ, και το «El Manzano Azul» (Η Μπλε Μηλιά), που θεωρείται μία από τις καλύτερες ταινίες στη Βενεζουέλα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η Βενεζουέλα προσφέρει για πρώτη φορά μια συνολική εικόνα του κινηματογράφου της στην Ελλάδα, μέσα από τη διεξαγωγή ενός φεστιβάλ υψηλού κύρους, που θα φέρει το κοινό, σε επαφή όχι μόνο με την πραγματικότητα στη Βενεζουέλα, αλλά και την ιστορία, τις χαρές, τις επιθυμίες και τα όνειρα αυτής της κοινωνίας της Καραϊβικής, που ωστόσο μοιράζεται πολλά κοινά με την ελληνική κοινωνία.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα ταινιών.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.