Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης προσκαλεί το κοινό στην αυλή του, στην Πλάκα, για να απολαύσει βραδιές μουσικής και θεάτρου, από τις 22 έως τις 29 Σεπτεμβρίου.

Πιο αναλυτικά:

Νίκος Ξυδάκης. Γυάλινα Γιάννενα

Αφιέρωμα στον ποιητή Μιχάλη Γκανά
Παρασκευή και Σάββατο, 22 & 23 Σεπτεμβρίου, 20.30

Τα Γυάλινα Γιάννενα είναι το νέο –και ανέκδοτο ακόμη– μουσικό έργο του Νίκου Ξυδάκη, ο οποίος μελοποιεί ποιήματα του Μιχάλη Γκανά εδώ και αρκετά χρόνια. Οι δύο φίλοι και συνεργάτες μοιράζονται από τη δεκαετία του ‘80 σκέψεις και συναισθήματα, ήχους και στίχους δικούς τους και άλλων, εικόνες και αρώματα ενός ορεινού χώρου και της χωμάτινης χώρας του Νείλου, συνθέτοντας μια άλλη πατρίδα στην καρδιά της Αθήνας.

«Λεντς»

«Λεντς»

Georg Büchner. Λεντς

Από την ομάδα Kursk
Δευτέρα και Τρίτη, 25 & 26 Σεπτεμβρίου, 20.30

Στις 20 Ιανουαρίου 1778 ο συγγραφέας Γιάκομπ Μίχαελ Ράινχολντ Λεντς, με ήδη ταραγμένη την ψυχική του υγεία, έφτασε στο σπίτι του πάστορα Όμπερλιν. Ο Γκέοργκ Μπύχνερ έγραψε τη νουβέλα Λεντς το 1835. Το κείμενο αυτό προέκυψε από τη συνάντηση του ψυχισμού του Μπύχνερ με τα πραγματικά ημερολόγια του Όμπερλιν. Καταγράφει την περιπέτεια μιας ταραγμένης ψυχής. Την πορεία ενός ευαίσθητου μυαλού μέχρι να γίνει «κανονικό».

Μουσική βραδιά με έργα Γαμπριέλ Φωρέ και Καρλ Μαρία φον Βέμπερ

Τρίτη 3 Οκτωβρίου, 20.30.

Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017, στις 8.30 μμ., μια μουσική βραδιά με έργα Γκαμπριέλ Φωρέ και Καρλ Μαρία φον Βέμπερ, με τους Κλεοπάτρα Κυρτάτα στο φλάουτο, Σταύρο Παργινό στο τσέλο και Κατερίνα Τοπαλίδου στο πιάνο.