Οι καλύτερες στιγμές της ελληνικής οπερέτας παρουσιάζονται σε μία συναυλία με σολίστ και τους Μουσικούς της Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής. Ο διεθνώς διακεκριμένος μαέστρος Γιώργος Πέτρου οδηγεί το αθηναϊκό σύνολο σε ένα νοσταλγικό μουσικό ταξίδι στον κόσμο της ελληνικής οπερέτας.

Το γκαλά ελληνικής οπερέτας με τίτλο «Η Καρδιά μου Πονεί για Σας» συγκεντρώνει μουσικές που μιλούν κατευθείαν στην καρδιά με στίχους που άλλοτε υπογραμμίζουν κι άλλοτε περιγελούν τη ματαιότητα της αγάπης, την έξαψη του έρωτα και την ανάγκη μας για τέλος καλό, για «Happy end» και δίνει την ευκαιρία στους μουσικούς της Καμεράτα να μαγέψουν ξανά το κοινό.

Άριες και σύνολα από τις δημοφιλέστερες ελληνικές οπερέτες (“Βαπτιστικός”, “Θέλω να δω τον Πάπα”,  “Απάχηδες των Αθηνών” κ.α.) ζωντανεύουν μέσα από τον πληθωρικό ήχο της Καμεράτα, με τις φωνές πέντε από τους σημαντικότερους Έλληνες λυρικούς τραγουδιστές.

Η ελληνική οπερέτα αποτελεί ένα από τα τρία μεγάλα κεφάλαια του ευρωπαϊκού “ελαφρού” μουσικού θεάτρου και μια από τις μεγάλες δόξες της ελληνικής μουσικής του 20ου αιώνα. Η Καμεράτα και ο πάντα εφευρετικός Γιώργος Πέτρου πρωτοστάτησε στη σύγχρονη αναβίωση της ελληνικής οπερέτας με εξαιρετικές παραστάσεις που συζητήθηκαν πολύ, (Βαπτιστικός, Πικνικ), με νέες εκδόσεις βασισμένες σε χειρόγραφα έργα, και σύγχρονες, ποιοτικές σκηνικές παραγωγές που αφουγκράστηκαν τη δίψα του κοινού γι αυτό το κομμάτι της κλασικής μουσικής.

Το πρόγραμμα της βραδιάς αναλυτικά:
Σπύρος Σαμάρας: – Intermezzo από την “Πριγκίπισσα της Σάσσωνος”
Θεόφραστος Σακελλαρίδης: – “Γλέντι που θ’ αρχίσει” από τον “Βαπτιστικό”
Νίκος Χατζηαποστόλου: – Πρελούδιο, “Σαν όνειρο”, Ελένη, “Ρετσίνα μου” από τους “Απάχηδες των Αθηνών”
-Χορωδιακό “Στον ουρανό ανεβαίνει σιγαλά” από το “Πόλεμος εν πολέμω”
Θεόφραστος Σακελλαρίδης: – “Το ταγκό της Λεϊλάς”, Χορός, “Έχεις δίκιο” από την “Χαλιμά”
Χορός και Τσιγγάνικο Ταγκό από τον “Βαπτιστικό”

(διάλειμμα)

Θεόφραστος Σακελλαρίδης: Ιntermezzo από τα “Παραπήγματα”
Μονωδία της Άννας από το “Θέλω να δω τον Πάπα”
“Στο στόμα”  βαλς-ντουέτο από τον “Βαπτιστικό”
Σερενάτα, “Έλα τώρα κοντά μου”, Νυχτωδία από το “Πικ νικ”
“Θέλω να δω τον Πάπα”
“Σφίξε με” βαλς-ντουέτο από το “Πικ νικ”
“Ψηλά στο μέτωπο” από τον “Βαπτιστικό”